Ted & De Schat van de Mummie (2012)

No whip, no gun...All fun!

6,2 details

  • 90 Min
  • Animatie
  • Spanje
90 Min Spanje

Vanwege een ongelukkige verwarring wordt Ted, een dromerige bouwvakker, aangezien voor een beroemd archeoloog en op expeditie gestuurd naar Peru. Met hulp van zijn trouwe hond Jeff, een dappere professor en een stomme papegaai probeert Ted de mythische, Verloren Stad van de Inca's te redden van een groep gemene schatzoekers...

Alt titel
Tad, the Lost Explorer, Las aventuras de Tadeo Jones
Regie
Enrique Gato
Cast
Michelle Jenner, Fiona Glascott, Bruce Mackinnon, Adam James, Óscar Barberán, Lewis Macleod, Carles Canut, Meritxell Ané, Miguel Ángel Jenner, Luis Posada, Pep Anton Muñoz, Mac Macdonald, José Mota, Enriqueta Linares, Marta Martorell.
Budget
$ 10.500.000
Opbrengst
$ 23.000.000
Release
31.08.2012
Release NL
14.02.2013
Release DVD
20.08.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Enrique Gato | Cast: Jan Kooijman (Ted Jones), Keet! (Sara Lavrof), Jandino Asporaat (Freddy), e.a. | Speelduur: 92 minuten | Jaar: 2012

Teds grote droom is om een echte archeoloog te worden. Al sinds zijn kindertijd graaft hij naar schatten in de tuin van zijn oma. De dromerige Ted groeit op tot bouwvakker. Op de bouwplaats zet hij de boel op stelten als hij zich weer eens op een belangrijke archeologische vindplaats waant. Elke gevonden ‘schat’ brengt hij naar een professor in de buurt. Wanneer door een verwarring niet de professor, maar Ted op expeditie naar Peru gaat, kan voor hem eindelijk het echte avontuur beginnen. Zal het Ted lukken om de Verloren Stad van de Inca’s te redden van een groep gemene schatzoekers?

Ted & de Schat van de Mummie draait in 3D in de bioscoop. Hoewel de animatie van redelijke kwaliteit is, is de toevoeging van 3D waardeloos. Al in een van de eerste scènes is te zien hoe een helikopter zand doet opstuiven. Dikke bruine klonten zweven rond de helikopter alsof het de eerste schetsen op het storyboard betreft. Daarnaast lijkt een groot deel van de film gewoon 2D, dat zonder 3D-bril best te bekijken is. Waarom Enrique Gato hiermee denkt te kunnen concurreren op internationaal niveau is dan ook een raadsel.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Ted & De Schat van de Mummie

acties