Rhino Season

Rhino Season (2012)

6,4 details

  • 104 Min
  • Drama
  • Iran
  • Turkije
104 Min Iran

Sahel, een dichter uit het Sjah tijdperk, en Mina, een dochter van een rijke familie, zijn verliefd op elkaar. Ook Mina's chauffeur is verliefd op haar. Wanneer de revolutie aanbreekt wordt de chauffeur een belangrijke revolutionair en met deze macht sluit hij het paar op. Sahel voor 30 jaar en Mina voor 10 jaar. Wanneer Mina na 10 jaar wordt vrijgelaten krijgt ze te horen dat Sahel is overleden. De chauffeur vraagt haar bij hem te blijven en samen reizen ze naar Istanbul. Wanneer 20 jaar later Sahel wordt vrijgelaten begint hij aan een zoektocht naar zijn oude geliefde.

Alt titel
Fasle kargadan
Regie
Bahman Ghobadi
Cast
Monica Bellucci, Behrouz Vossoughi, Yilmaz Erdogan, Ahmet Mumtaz Taylan, Ali Pourtash, Belçim Bilgin, Caner Cindoruk, Arash Labaf, Beren Saat.
Release
11.09.2012
Release NL
21.03.2013
Release DVD
10.09.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Bahman Ghobadi | Cast: Monica Bellucci (Mina), Arash Labaf (Amir), Behrouz Vossoughi (Sahel), Caner Cindoruk (jonge Sahel), Yilmaz Erdogan (Akbar), Beren Saat (Bousseh), e.a. | Speelduur: 104 minuten | Jaar: 2012

Rhino Season is een liefdestragedie en gebaseerd op de dagboeken van de Koerdisch-Iraanse dichter Sadegh Kamangar. De dichter is een vriend van regisseur Bahman Ghobadi. De film gaat over dichter Sahel en zijn vrouw Mina die ten onrechte worden opgesloten tijdens de Islamitische Revolutie van Iran. Sahel brengt dertig jaar door in de gevangenis. Mina komt veel eerder vrij en vlucht, in de overtuiging dat haar echtgenoot dood is, naar Turkije. Wanneer Sahel vrijkomt, besluit hij Mina te gaan zoeken.

Door de film heen zijn de gedichten van Sadegh Kamangar verweven. Ze worden voorgedragen door een vrouw in het Farsi. Jammer genoeg zijn geen van de gedichten in een vertaling terug te vinden online en kun je ze niet nog een keer rustig nalezen. Ze klinken namelijk prachtig maar zo voorgedragen in een vreemde taal en dan meelezen met de ondertiteling maakt het moeilijker om ze echt goed op je in te laten werken. Mooi klinken ze in elk geval wel.

videotrailers & clips