2 Guns

2 Guns (2013)

2 Guns, 1 Bank.

Reviews (2)

Mr.Movies

Avatar

2 Guns is een actie film met Denzel Washington en Mark Wahlberg. Ze spelen twee gangsters die beide geen echte gangsters blijken te zijn. Beide willen ze hun baas helpen om een maffia baas te kunnen oppakken Hiervoor moeten ze een bank overvallen, maar het blijkt dat ze de verkeerde bank overvallen, waardoor de CIA achter ze aan komt. Nu proberen ze de ander kwijt te raken om het geld aan hun baas te kunnen geven. Mark Wahlberg’s karakter Stig weet Denzel Washington’s karakter Bobby neer te halen, maar ontdekt dat hij een DEA agent is. Zelf gaat hij naar zijn marine baas en ontdekt dat hij gebruikt is om het geld voor de marine zelf gestolen heeft. Hij weet te ontsnappen, maar nu zit de marine ook achter hem aan. Bobby en Stig weten elkaar weer te vinden en besluiten samen te werken tegen de Marine, CIA en maffia die allemaal achter hun aanzitten om het gestolen geld te krijgen.
De film zit vol met actie en goede humor, maar de film wordt opgesplitst in verschillende verhalen, waardoor het soms wat moeilijk te volgen is. Ook sommige dingen in het verhaal kwamen wat vaag over. De CIA baas weet bijvoorbeeld steeds waar Bobby en Stig zijn en vertelt hun ook hoe hij ze wist te vinden, maar als kijker vraag je je af hoe hij sommige dingen had kunnen weten. Ook had het verhaal wendingen die je meestal wel kunt ziet aan komen, alleen zitten er wat te veel wendingen in over waar het gestolen geld is en wie het heeft, waardoor het verhaal wat langdradig wordt.
De cast deed het goed en je kunt zien dat ze plezier met de film hebben.

Tarkus

Avatar

Van beide hoofdrolspelers, Washington en Wahlberg, heb ik al veel beter dingen gezien.
Maar dat betekent niet dat ik deze film niet leuk vond, het samenspel tussen beide heren was goed, en sommige grappen toch wel geslaagd, maar je merkt toch wel dat komedies niet hun genre is.
Het verhaal is simpel, niet om bij na te denken, gewoon van genieten.
Leuk om Edward James Olmos eens weer te zien, voor wie hem niet kent, de commissaris uit de TV-reeks Miami Vice.
Verder wil ik nog zeggen dat er een heel goede soundtrack op deze film staat, opvallend goed zelfs.