Le grand soir

Le grand soir (2012)

5,7 details

  • 92 Min
  • Komedie
  • Frankrijk
  • België
  • Duitsland
92 Min Frankrijk

De familie Bonzini baat in een winkelbuurt restaurant ‘la Pataterie’ uit. De oudste zoon Not is de oudste ‘punker met hond’ van Europa. Zijn broer Jean-Pierre is verkoper in een beddenwinkel. Als Jean-Pierre wordt ontslagen, vinden de twee broers elkaar terug. 'Le Grand Soir' is het verhaal van een familie die beslist om in opstand te komen, maar dan op haar heel eigen manier.

Regie
Gustave de Kervern
Benoît Delépine
Cast
Gérard Depardieu, Chloé Mons, Serge Larivière, Benoît Poelvoorde, Vincent Tavier, Bouli Lanners, Yolande Moreau, Albert Dupontel, Joseph Dahan, Miss Ming, Brigitte Fontaine, Areski Belkacem, Stéphanie Pillonca, Jacqueline Emptoz Lacôte, Théo Raino.
Release
04.06.2012
Release NL
21.03.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Gustave de Kervern en Benoît Delépine | Cast: Benoît Poelvoorde (Benoît Bonzini), Albert Dupontel (Jean-Pierre Bonzini), Brigitte Fontaine (Marie-Annick Bonzini), e.a. | Speelduur: 92 minuten | Jaar: 2012

Het is triest om te concluderen, maar de twee keer dat er in Le Grand Soir even gegniffeld kan worden, probeert er iemand zelfmoord te plegen. Het zijn de enige momenten waarop deze zwarte komedie een beetje prikkelend en venijnig wil worden. De rest van de futloze film wordt gevuld met te lang uitgesponnen grappen en bloedvervelende personages.

Beddenverkoper Jean-Pierre is de eerste die er een einde aan wil maken. In een vlaag van zelfdestructie heeft hij het de dag ervoor compleet verpest op zijn werk, waardoor hij nu met een lege portemonnee op straat staat. Zijn zelfmoordpoging mislukt, dus sluit hij zich maar aan bij zijn anarchistische broer Benoît, de - naar eigen zeggen - oudste punker die er nog in Europa rondloopt. Het komt er op neer dat de twee als een stel pubers over straat zwerven, rotzooi trappen en mensen op de zenuwen werken, alles onder het mom van ultieme vrijheid. Dat daar zonder inkomen ook wanhopig bedelen bij komt kijken, lijkt daar voor de broers geen afbreuk aan te doen.

videotrailers & clips