The Repentant

The Repentant (2012)

6,2 details

  • 87 Min
  • Drama
  • Algerije
  • Frankrijk
87 Min Algerije

Wanneer Algerije een amnestieregeling voor jihadisten invoert, besluit de jonge strijder Rachid zijn wapens neer te leggen. Hij verruilt zijn schuilplaats in de bergen voor een nieuw leven als barman in de stad. Maar beetje bij beetje spelen de geheimen van vroeger weer op.

Alt titel
El taaib
Regie
Merzak Allouache
Cast
Nabil Asli, Adila Bendimerad, Khaled Benaissa.
Release
10.04.2013
Release NL
28.03.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Merzak Allouache | Cast: Nabil Asli (Rachid), Adila Bendimerad (Djamila), Khaled Benaissa (Lakhdar), e.a. | Speelduur: 87 minuten | Jaar: 2012

Rachid is een Algerijnse spijtoptant die besloten heeft zijn wapens neer te leggen en opnieuw te beginnen in de stad. Wanneer deze spijtoptanten willen terugkeren in de maatschappij, moeten ze zichzelf eerst aangeven bij de politie. Daar leggen ze een verklaring af. Rachid verklaart zelf geen bloed aan zijn handen te hebben. De politieman helpt hem aan een baan als barman. Maar dan ziet Rachid tijdens zijn werk apotheker Lakhdar. Rachid heeft informatie die Lakhdar graag zou willen hebben en besluit dat dit hem geld kan opleveren. Met alle gevolgen van dien.

In het licht van de Arabische Lente werpt deze film een blik op een mogelijke toekomst en de conflicten die ermee gepaard gaan. The Repentant kijkt terug op de bloederige burgeroorlog in Algerije in de jaren negentig tussen de regering en de islamitische fundamentalisten en de wederopbouw van het land. Allouache laat met zijn film zien hoe het is voor een spijtoptant om terug te keren in de maatschappij. Maar ook hoe het voor de maatschappij is om geconfronteerd te worden met hun oude vijand. Binnen dit brede maatschappelijke kader zijn er ook nog de persoonlijke confrontaties en verhalen.

videotrailers & clips