Kapringen

Kapringen (2012)

7,5 details

  • 103 Min
  • Drama
  • Thriller
  • Denemarken
103 Min Denemarken

Een Deens vrachtschip wordt gekaapt door Somalische piraten. Wat volgt is een slepende onderhandeling met de autoriteiten in Kopenhagen en de piraten, die de levens van de bemanningsleden dreigen te nemen als niet aan hun eisen voldaan wordt.

Alt titel
A Hijacking
Regie
Tobias Lindholm
Cast
Pilou Asbæk, Dar Salim, Roland Møller, Søren Malling, Linda Laursen, Keith Pearson, Gary Skjoldmose Porter, Amalie Ihle Alstrup, Jumamvita, Amalie Vulff Andersen, Abdihakin Asgar, Allan Arnby, Mikyan 'Thura' Aung, Bettina Schjerlund, Derrick Dharmakan.
Release
20.09.2012
Release NL
04.07.2013
Release DVD
29.10.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Tobias Lindholm | Cast: Pilou Asbæk (Mikkel Hartmann), Søren Malling (Peter C. Ludvigsen), Dar Salim (Lars Vestergaard), Roland Møller (Jan Sørensen), Gary Skjoldmose Porter (Connor Julian), Abdihakin Asgar (Omar), Amalie Alstrup (Maria Hartmann), Keith Pearson (kapitein), e.a. | Speelduur: 99 minuten | Jaar: 2012

Voor het eerst sinds Das Boot uit 1981 is er een rolprent die zich kan meten met de klassieke bootfilm en dat is Kapringen. Hoewel totaal anders van opzet is er die gemene deler van claustrofobie, machteloosheid, zinloosheid, het onmetelijke wachten en het constant op de loer liggende onheil. Kapringen is Deens voor kaping: de kijker weet wat er staat te gebeuren en toch zijn er weinig films zo ontwrichtend als deze.

Het is Tobias Lindholm die we hiervoor mogen bedanken. De jonge Deen, nog maar in 2007 afgestudeerd als scenarioschrijver aan The National Film School of Denmark, is een van de schrijvers van de wereldwijd succesvolle tv-serie Borgen. Drie jaar terug regisseerde hij zijn eerste speelfilm, het rauwe gevangenisdrama R. Samen met landgenoot Thomas Vinterberg schreef hij Submarino (2010) en het vorig jaar veelgeprezen Jagten. Kapringen verdient minstens zoveel lof.

videotrailers & clips