Child's Pose (2013)

7,4 details

  • 112 Min
  • Drama
  • Roemenië
112 Min Roemenië

Barbu is de zoon van een architecte uit een rijke familie in Boekarest. Hij wil onafhankelijk worden van zijn moeder Cornelia. Wanneer Barbu met zijn auto een jongen doodrijdt, wendt zijn moeder al haar invloed aan om haar zoon uit de gevangenis te houden. Ze verwacht vervolgens dat Barbu zijn onafhankelijkheid opgeeft.

Alt titel
Pozitia copilului
Regie
Calin Peter Netzer
Cast
Vlad Ivanov, Mimi Branescu, Tania Popa, Adrian Titieni, Bogdan Dumitrache, Luminita Gheorghiu, Cerasela Iosifescu, Ilinca Goia, Florin Zamfirescu, Natasa Raab, Isfan Alexandru.
Budget
$ 1.104.000
Release
08.03.2013
Release DVD
17.06.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Calin Peter Netzer | Cast: Luminita Gheorghiu (Cornelia Keneres), Bogdan Dumitrache (Barbu), Natasa Raab (Olga Cerchez), e.a. | Speelduur: 112 minuten | Jaar: 2013

Heeft vijftiger Cornelia ooit iets fout gedaan tijdens de opvoeding van haar zoon? Het lijkt in ieder geval wel zo in het Roemeense drama Child’s Pose, want de inmiddels volwassen Barbu laat nooit meer iets van zich horen. De enige manier waarop de eenzame moeder nu af en toe nog iets over hem te weten komt, is via de schoonmaakster die zijn huis opruimt. En dan blijkt hij vroeg in de film tot overmaat van ramp een kind te hebben doodgereden. Of is dat laatste misschien helemaal niet zo erg voor Cornelia?

Dankzij het tragische ongeluk heeft de zorgzame vijftiger eindelijk weer een aanleiding om bij haar zoon te zijn. Op het politiebureau ziet ze erop toe dat Barbu geen nadelige verklaring aflegt, en thuis kan ze hem lekker vertroetelen omdat hij vlak na de aanrijding door omstanders is belaagd. Cornelia’s lege nest is weer gevuld. De vraag is of Barbu wel op zoveel bemoeienis zit te wachten.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Child's Pose Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Child's Pose

acties