Two Mothers

Two Mothers (2013)

Twee vriendinnen vallen op elkaars zoon. Enigszins vergezochte film zoekt pas laat het drama op.
play

5,0 details

  • 112 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Frankrijk
  • Australië
112 Min Frankrijk

Naomi Watts en Robin Wright zijn twee jeugdvriendinnen die naast elkaar wonen op een prachtig Australisch strand, samen met hun zoons (Xavier Samuel, James Frecheville). Hoe mooi hun levens ook zijn, de dames leiden best een eenzaam bestaan. Het duurt dan ook niet lang voordat ze achter elkaars zoons aan gaan.

Alt titel
Perfect Mothers, Adore
Regie
Anne Fontaine
Cast
Robin Wright, Naomi Watts, Gary Sweet, Ben Mendelsohn, Alyson Standen, Xavier Samuel, Sophie Lowe, James Frecheville, Jessica Tovey, Charlee Thomas, Dane Eade, Scott Pirlo, Isaac Cocking, Skye Sutherland, Sarah Henderson, Brody Mathers, Alice Roberts.
Budget
$ 16.000.000
Opbrengst
$ 318.982
Release
06.09.2013
Release NL
16.05.2013
Release DVD
10.09.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Anne Fontaine | Cast: Naomi Watts (Lil), Robin Wright (Roz), Xavier Samuel (Ian), James Frecheville (Tom), Ben Mendelsohn (Harold) e.a. | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2013

Een man met een jongere vrouw is niets bijzonders, maar een vrouw met een jongere man is schijnbaar interessant genoeg om er een film mee te vullen. In het verleden leverde dit gegeven al diverse filmtitels op (met The Graduate als bekendste voorbeeld), dus om het anno 2013 nog als enigszins spraakmakend te kunnen presenteren, dien je er een zekere draai aan te geven. En dus vertelt Two Mothers het verhaal van twee hartsvriendinnen die zich in een affaire storten met elkaars zoons, die uiteraard ook elkaars beste vrienden zijn. Een plot dat opvallend veel gelijkenissen vertoont met dat van een komische sketch van The Lonely Island, maar in dit geval geheel serieus gebracht wordt.

Die serieuze toon blijkt vooral in het eerste halfuur lastig te rijmen met het lichtelijk absurde uitgangspunt, want de film wringt zich in allerlei nauwe bochten om de affaires enigszins geloofwaardig neer te zetten. Two Mothers doet dan ook meer dan eens denken aan een doktersromannetje, al was het maar omdat de twee moeders allebei een affaire aangaan omdat ze simpelweg niet veel beters te doen hebben. Het leven van het centrale viertal, wonend in een niet nader genoemd Australisch kustplaatsje, lijkt immers vooral te bestaan uit zwemmen, surfen, zonnebaden en na afloop op het balkon nog wat drankjes drinken.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Two Mothers Nieuwsberichten