Disconnect

Disconnect (2012)

Look Up

Een mozaïekfilm met een interessant thema. Twee van de drie verhaallijnen komen op bevredigende wijze samen.
play

7,0 details

  • 115 Min
  • Drama
  • Thriller
  • Verenigde Staten
115 Min Verenigde Staten

Een hardwerkende advocaat heeft geen tijd om met zij familie te communiceren. Een stelletje komt in een gevaarlijke situatie terecht wanneer hun geheimen online komen te staan. Een weduwnaar heeft moeite met het opvoeden van zijn zoon die via het internet een klasgenoot pest. Een ambitieuze journalist wil een verhaal maken over een tiener met een sekswebsite. Ze zijn vreemdelingen, buren en collega's van elkaar en hun verhalen komen samen in deze film over gewone mensen die moeite hebben om in contact te maken in het huidige digitale tijdperk.

Regie
Henry Alex Rubin
Cast
Hope Davis, Frank Grillo, Jason Bateman, Kasi Lemmons, Michael Nyqvist, Max Thieriot, John Sharian, Alexander Skarsgård, Paula Patton, Jonah Bobo, Haley Ramm, Andrea Riseborough, Norbert Leo Butz, Colin Ford, Aviad Bernstein.
Budget
$ 10.000.000
Opbrengst
$ 3.428.048
Release
11.09.2012
Release NL
20.06.2013
Release DVD
29.10.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Henry Alex Rubin | Cast: Jason Bateman (Rich Boyd), Frank Grillo (Mike Dixon), Hope Davis (Lydia Boyd), Alexander Skarsgård (Derek Hull), e.a. | Speelduur: 115 minuten | Jaar: 2013

Disconnect is de eerste lange speelfilm van regisseur Henry Alex Rubin, die eerder de documentaires Who is Henry Jaglom? (over de gelijknamige regisseur) en Murderball (over een groep paralympische sporters) uitbracht. Rubin maakt een grote vervolgstap met Disconnect, een ambitieuze film die een groots thema aankaart: de plek van menselijke relaties binnen de digitale wereld.

Disconnect is een mozaïekfilm met drie verhaallijnen waarbinnen een hele rits personages voorbijkomt. De eerste verhaallijn gaat over een goedbetaalde, drukke advocaat die verkleefd is aan zijn telefoon. Omdat hij constant met zijn werk bezig is en altijd bereikbaar moet zijn, verliest hij de band met zijn gezin en merkt hij niet dat zijn zoontje depressief is. Het zoontje probeert zelfmoord te plegen nadat twee klasgenootjes hem met behulp van een vals Facebook-profiel verleiden een naaktfoto van zichzelf te sturen, en deze vervolgens de hele school rondsturen.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Disconnect Nieuwsberichten