6,8 details

  • 120 Min
  • Documentaire
  • Musical
  • Frankrijk
120 Min Frankrijk

Philippe Béziat's verhelderende documentaire neemt de kijker mee achter de schermen van de productie van het meesterwerk "La Traviata" van Giuseppe Verdi voor het Aix-en-Provence Festival. Regisseur Jean-François Sivadier en muzikaal leider Louis Langrée zijn veeleisende visionairs, als de geprezen sopraan Natalie Dessay zich voorbereidt om de veeleisende rol van Violetta te zingen, moet elke noot net zo gezongen worden zoals zij het in hun hoofd hebben. Deze namen zijn slechts enkele van de vele radertjes in een enorme machine, die samen met decorbouwers, lichttechnici, klanten en het orkest werken om een verenigd artistiek geheel te creëren.

Alt titel
Traviata et nous
Regie
Philippe Béziat
Cast
Natalie Dessay, Louis Langrée, Jean-François Sivadier, Charles Castronovo.
Release
24.10.2012
Release NL
09.05.2013
Release DVD
04.02.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Philippe Béziat | Cast: Jean-François Sivadier (theater- en operaregisseur), Natalie Dessay (Violetta), Charles Castronovo (Alfredo), Louis Langrée (dirigent London Symphony Orchestra) | Speelduur: 113 minuten | Jaar: 2012

Verdi’s La Traviata is een van de bekendste en meest gespeelde opera’s wereldwijd. Een liefdesverhaal over courtisane Violetta die eindelijk haar ware liefde Alfredo ontmoet, maar uiteindelijk niet bij hem kan blijven. Als de twee geliefdes aan het slot elkaar weer vinden is het helaas te laat en sterft Violetta in de armen van haar grote liefde. Becoming Traviata werpt een blik achter de schermen tijdens de productie van deze wereldberoemde opera voor het operafestival van Aix-en-Provence in 2011.

De documentaire volgt voornamelijk theater- en operaregisseur Jean-François Sivadier en sopraan Natalie Dessay die de rol van Violetta op zich neemt. Samen maken ze een moderne interpretatie van La Traviata in die zin dat de makers geen gebruik maken van enorm gedetailleerde decors en grote hoepeljurken, die volgens Jean-François Sivadier alleen maar belemmerend werken en zich meer richten op het daadwerkelijke spel.

videotrailers & clips