Hummingbird (2013)

London. 3.00am... Same Streets, Different City

Jason Statham treedt buiten zijn comfortzone in dit Londense misdaaddrama.
play

5,7 details

  • 100 Min
  • Actie
  • Misdaad
  • Drama
  • Thriller
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten
100 Min Verenigd Koninkrijk

Deze thriller volgt een oorlogsveteraan (Statham) die een rustig leventje leidt als Londenaar. Als zijn vriendin wordt vermoord zit er echter niets anders op dan zijn gewelddadige verleden opnieuw te omarmen en op jacht te gaan naar de moordenaars.

Alt titel
Redemption
Regie
Steven Knight
Cast
Jason Statham, Benedict Wong, Agata Buzek, Danny Webb, Vicky McClure, David Bradley, Ger Ryan, Christian Brassington, Victoria Bewick, Siobhan Hewlett, Bruce Wang, Anthony Morris, Youssef Kerkour, Steven Beard, Sang Lui.
Budget
$ 20.000.000
Opbrengst
$ 8.352.885
Release
27.06.2013
Release NL
11.07.2013
Release DVD
26.11.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Steven Knight | Cast: Jason Statham (Joey), Agata Buzek (Cristina), Vicky McClure (Dawn), Benedict Wong (Mr. Choy) e.a. | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2013

Jason Statham blijft een markant figuur in de filmindustrie. Voordat de inmiddels alweer vijfenveertigjarige acteur zijn filmcarrière begon in de welbekende misdaadkomedies van Guy Ritchie, verdiende hij zijn geld als verkoper op de zwarte markt, Olympisch schoonspringer en model. Tegenwoordig maakt ‘The Stath’ voornamelijk furore op het witte doek als actieheld. Het uitstapje naar Steven Knights Hummingbird komt dan ook enigszins als een verrassing. Weet de Britse vechtmachine ook te overtuigen in een rol met meer ruimte voor diepgang of is hier sprake van een gevalletje ‘schoenmaker, blijf bij je leest’?

Met zijn lange, gruizige haar is hij in de openingsscène al nauwelijks herkenbaar. Statham speelt de ex-militair Joey, die sinds zijn terugkeer uit Afghanistan op de vlucht is voor de krijgsraad en noodgedwongen op straat leeft. Met alcohol en drugs probeert hij zijn sores te verdoven. Wanneer Joey op de vlucht slaat voor het gespuis dat hem en zijn vriendin Isabel lastig valt, belandt hij per toeval in een luxe penthouse. Nadat Joey zijn roes heeft uitgeslapen en zijn haar heeft bijgeschoren, komt hij erachter dat de eigenaar van het pand de hele zomer in het buitenland is. Als klap op de vuurpijl ontdekt hij ook nog eens de nieuwe bankpas en autosleutels van de beste man.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Hummingbird Nieuwsberichten

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Hummingbird

acties