Le tableau (2011)

Break on through to the other side.

6,7 details

  • 76 Min
  • Animatie
  • Fantasy
  • Frankrijk
76 Min Frankrijk

Een kasteel, een tuin met bloemen en een dreigend bos. Tot hier de ingrediënten van een schilderij dat de Schilder om mysterieuze redenen niet heeft afgewerkt. In het schilderij leven 3 soorten personages : de tot in de puntjes afgewerkte Alklaren, de Niafs van wie enkel de kleuren ontbreken, en de Ruwlijners, die het schetsstadium nooit zijn ontgroeid. De Alklaren wanen zich superieur, grijpen de macht en openen de jacht op de Niafs en de Ruwlijners. Ervan overtuigd dat enkel de Schilder de orde kan herstellen door het schilderij af te werken, besluiten Ramo, Lola en Veer uit het schilderij te springen om hem te gaan zoeken. Maar wat is er van de Schilder geworden? Waarom heeft hij hen opgegeven? Waarom heeft hij een aantal van zijn doeken vernield? Zullen ze op een dag het geheim van de Schilder kennen?

Regie
Jean-François Laguionie
Cast
JB Blanc, Steve Blum, Jean Barney, Jean-François Laguionie, Julien Bouanich, Chloé Berthier, Jason Griffith, Mary Elizabeth McGlynn, Serge Faliu, Kamali Minter, Thierry Jahn, Adrien Larmande, Colin DePaula, Gary Littman, Christopher Kromer.
Opbrengst
$ 11.229
Release
22.11.2011
Release DVD
21.05.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Marte Visser | Cast: Jan Sierhuis | Speelduur: 81 minuten | Jaar: 2017

Op het eerste gezicht lijkt de titel Jan Sierhuis, Zelfportret een contradictie. Schilder Jan Sierhuis is namelijk het onderwerp van deze documentaire, maar heeft hem niet zelf gemaakt. Dat werk is gedaan door Marte Visser, die vele uren in zijn nabijheid doorbracht. Tijdens dit proces liet Sierhuis zich gewoon filmen, zonder enige invloed te hebben op hoe hij in beeld werd gebracht of de wijze waarop het vele beeldmateriaal later zou worden bewerkt. Het eindresultaat kun je aldus een portret noemen, maar geen zelfportret. Toch is de titel niet geheel onverdiend. Dat heeft alles te maken met de wijze waarop de documentaire is gemonteerd.

Grof gesteld zijn er drie methoden om een afgenomen interview uit te werken tot een leesbaar artikel. De eerste (en meest voorkomende) hanteert de vraag-antwoordstructuur: de vraag van de interviewer (meestal dikgedrukt) wordt gevolgd door het antwoord van de geïnterviewde. Bij de tweede methode vertelt de schrijver in het stuk over de geïnterviewde en illustreert dat verhaal met diens uitspraken. Tot slot is er het lange citaat: de antwoorden van de geïnterviewde worden zodanig achter elkaar geplaatst dat het oogt als een lange uitspraak waarin een goed te volgen verhaal wordt verteld. Dat deze laatste variant zo zeldzaam is, komt waarschijnlijk door de onzichtbaarheid van de interviewer. Waar hij zich in de eerste variant nog laat zien in de vragen en in de tweede middels de beschrijvingen, dient hij zich bij de laatste methode volledig weg te cijferen en enkel te werken met de uitspraken van de geïnterviewde.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Le tableau

acties