Die Wand (2012)

Inside everyone lies a truth only the wilderness can reveal.

Filosofisch kunstwerk.
play

6,9 details

  • 108 Min
  • Drama
  • Fantasy
  • Mystery
  • Oostenrijk
  • Duitsland
108 Min Oostenrijk

Martine Gedeck speelt in Die Wand - een verfilming van de gelijknamige roman van Marlen Haushofer - een vrouw die door een onzichtbare wand plotseling wordt afgesloten van de buitenwereld. Ze is alleen met haar angsten en wordt geconfronteerd met de onvermijdelijke, fundamentele vragen van het leven. Geleidelijk aan lukt het haar zich te vestigen in haar nieuwe wereld, in harmonie te leven met de natuur en vriendschap te sluiten met de dieren om haar heen. Die Wand is een drama over de ultieme ervaring van eenzaamheid die beleefd wordt als je de laatste persoon op aarde bent.

Alt titel
The Wall
Regie
Julian Pölsler
Cast
Martina Gedeck, Wolfgang M. Bauer, Ulrike Beimpold, Hans-Michael Rehberg, Julia Gschnitzer, Karlheinz Hackl.
Release
12.02.2012
Release NL
13.06.2013
Release DVD
08.10.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Julian Pölsler | Cast: Martina Gedeck (de vrouw), Wolfgang M. Bauer (de man), Ulrike Beimpold (Luise), Karlheinz Hackl (Hugo), e.a. | Speelduur: 108 minuten | Jaar: 2012

Een vrouw vertrekt met haar nicht Luise en dier man naar hun jachthuis in een bergdal. Daar aangekomen besluit het echtpaar nog even naar het dorp te wandelen. De vrouw blijft met hond Luchs alleen achter. Als ze de volgende ochtend wakker wordt, blijkt het echtpaar niet thuis gekomen te zijn. De vrouw besluit zelf richting het dorp te lopen om haar vrienden te gaan zoeken. Maar dan stuit ze op een onzichtbare wand, die haar hele leven plotsklaps verandert.

Eenzame opsluiting achter een onzichtbare wand, terwijl de rest van de wereld lijkt stil te staan. Dit uitgangspunt biedt mogelijkheid tot het overdenken van grote filosofische kwesties als de zin van het bestaan of het begrip tijd. De wereld buiten de wand lijkt er niet meer toe te doen en misschien staat hij daarom wel stil. Totaal aangewezen op zichzelf met niets anders te doen dan simpelweg te overleven, lijkt de zin van het bestaan ver te zoeken. Maar toch gaat ze door, want doodgaan vindt ze gezien haar leeftijd geen optie.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Die Wand

acties