Bears (2014)

7,0 details

  • 78 Min
  • Documentaire
  • Verenigde Staten
78 Min Verenigde Staten

In deze natuurdocu van Disney Nature staat niet het zeeleven, de Afrikaanse katachtigen of de aandoenlijke aapjes centraal maar de gigantische grizzlyberen uit het natuurrijke Alaska.

Regie
Alastair Fothergill
Keith Scholey
Cast
John C. Reilly.
Release
18.04.2014
Release NL
23.04.2015
Release DVD
25.08.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Alastair Fothergill en Keith Scholey | Speelduur: 78 minuten | Jaar: 2014

Wie de onthutsende documentaire Grizzly Man heeft gezien, weet dat je wilde dieren nooit kunt vertrouwen. Het ging jarenlang goed met natuurbeschermer en dierenknuffelaar Timothy Treadwell, maar uiteindelijk belandden hij en zijn vriendin toch in de maag van een hongerige beer in Alaska. Pijnlijk duidelijk werd hoe ernstig zijn inschattingsfout was om menselijke eigenschappen toe te dichten aan onverschillige grizzly’s. Ook Disney doet daar in Bears een poging toe. Misschien is dat niet helemaal eerlijk, maar het geeft deze informatieve documentaire wel een fijn toegankelijk karakter.

Het belangrijkste is dat de waarheid er niet door vertekend raakt, iets waar de vorige film van het Disneynature-label meer dan eens op werd afgerekend. In Chimpanzee praatte de voice-over het materiaal aan elkaar als een coherent kinderavontuur, dat op meerdere punten verzonnen bleek te zijn om de (jonge) kijkers geboeid te houden. Voor het aapje dat de hele film werd gevolgd, waren bijvoorbeeld vijf verschillende chimpansees gebruikt, mede omdat de eerste al tijdens de draaiperiode het loodje legde.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Bears Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Bears

acties