Heerlijk vileine en geestige satire over het sterrenbestaan in Hollywood.
play

6,4 details

  • 111 Min
  • Drama
  • Canada
  • Verenigde Staten
  • Duitsland
  • Frankrijk
111 Min Canada

Het gezin Weiss is een typisch Hollywoodgezin. Vader Stanford heeft een fortuin verdiend met doe-het-zelf-handleidingen. Moeder Cristina houdt zich bezig met de carrière van haar 13-jarige kindster-zoontje Benjie. En dan is er de actrice Havana, een klant van Sanford die ervan droomt een remake te maken van de film die haar moeder in de jaren zestig beroemd maakte. Havana wordt echter geteisterd door nachtmerries van haar overleden moeder, en Benjie keert pas net terug uit een afkickkliniek. En dan is er nog zus Agatha, die recent vrijgelaten werd uit een sanatorium waar ze behandeld werd voor criminele pyromanie. Genoeg materiaal dus voor flink wat explosieve situaties.

Regie
David Cronenberg
Cast
Robert Pattinson, Julianne Moore, John Cusack, Mia Wasikowska, Olivia Williams, Sarah Gadon, Clara Pasieka, Niamh Wilson, Evan Bird, Dawn Greenhalgh, Jonathan Watton, Gord Rand, Jennifer Gibson, Kiara Glasco, Justin Kelly.
Release
21.05.2014
Release NL
28.08.2014
Release DVD
09.12.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: David Cronenberg | Cast: Julianne Moore (Havana Segrand), Mia Wasikowska (Agatha Weiss), Evan Bird (Benjie Weiss), Robert Pattinson (Jerome Fontana), John Cusack (Dr. Stafford Weiss), e.a. | Speelduur: 111 minuten | Jaar: 2014

Ze mogen dan door veel mensen worden aanbeden; het leven van sterren is helemaal niet zo sprankelend als dat de glossybladen doen geloven. Dat weet iedereen die wel eens nieuwsberichten leest over scheidingen, verslavingen, ziekenhuisopnames, of nog schokkendere zaken. Ook films hebben in de loop der jaren aandacht besteed aan die verborgen, rotte kant van beroemdheid. Van klassiekers All About Eve en Sunset Blvd. tot het nieuwere Mulholland Dr.. Met Maps to the Stars fileert regisseur David Cronenberg de wereld van filmsterren op zijn eigen manier. Het is een duistere, vervreemdende, en vooral geestige satire geworden.

Cronenbergs nieuwste film, eerder dit jaar geselecteerd voor de hoofdcompetitie van Cannes, kijkt weg als een gitzwarte komedie. Een film die het ideaalbeeld van Hollywood op een heerlijke manier op de korrel neemt. Het is in de basis een bloedserieus drama, maar dan volgestopt met ironie en voorzien van een licht vervreemdende atmosfeer.

videotrailers & clips

alle artikelen (5)

Maps to the Stars Nieuwsberichten

Laatste reacties

Olrik

"...[quote=Tarkus]Vond er helemaal niets aan. Saaie bedoening deze film. Wat wel opvallend was, was de......"

Tarkus

"...Vond er helemaal niets aan. Saaie bedoening deze film. Wat wel opvallend was, was de vele schunnig......"

Elizabethan

"...Geweldig script, geweldige film, geweldig gespeeld Julianne Moore..."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Maps to the Stars

acties