Le passé (2013)

Het verleden laat altijd zijn sporen na, of zoals in Le Passé, zijn wonden.
play

8,1 details

  • 130 Min
  • Drama
  • Mystery
  • Frankrijk
  • Italië
  • Iran
130 Min Frankrijk

Een familiedrama waarin Ahmad na vier jaar terugkeert naar Parijs. Dit op verzoek van zijn Franse vrouw Marie (Bérénice Bejo) om de formaliteiten van hun echtscheiding te regelen. Tijdens zijn terugkeer komt Ahmad er achter dat Marie en haar dochter Lucie een moeizame relatie hebben. Wanneer hij dit probeert te verhelpen, komt een geheim uit hun verleden boven water.

Alt titel
The Past
Regie
Asghar Farhadi
Cast
Tahar Rahim, Bérénice Bejo, Sabrina Ouazani, Pauline Burlet, Babak Karimi, Valeria Cavalli, Ali Mosaffa, Elyes Aguis, Aleksandra Klebanska, Jean-Michel Simonet, Jonathan Devred, Pierre Guerder, Anne-Marion de Cayeux, Eléonora Marino, Jeanne Jestin.
Budget
$ 11.000.000
Opbrengst
$ 10.631.747
Release
17.05.2013
Release NL
08.08.2013
Release DVD
03.12.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Asghar Farhadi| Cast:Bérénice Bejo (Marie), Tahar Rahim (Samir), Ali Mosaffa (Ahmad), Pauline Burlet (Lucie), Elyes Aguis (Fouad) ( Speelduur: 130 minuten | Jaar: 2013

Regisseur Asghar Farhadi zette zich in 2011 internationaal op de kaart door een Oscar te winnen voor beste buitenlandse film met A Separation. Dit jaar kwam hij naar het Cannes Filmfestival met weer een drama in de relationele sfeer. Met ditmaal The Artist -actrice Bérénice Bejo in de hoofdrol waren de verwachtingen uiteraard hooggespannen.

De Iraanse Ahmed keert op verzoek van zijn vrouw Marie terug naar Frankrijk om hun scheidingspapieren te ondertekenen. Marie wil namelijk trouwen met haar nieuwe vriend Samir. Ze vraagt of Ahmed ook even met haar puberdochter Lucie wil praten, die probeert de relatie tussen Samir en Marie te saboteren. Arme Ahmed belandt hierdoor in een web van spanningen. Samir vindt het uiteraard pijnlijk dat de ex van zijn vriendin bij hen logeert, vooral omdat Marie's twee dochters nog steeds gek zijn op hun vroegere stiefvader. Samir heeft zelf ook een zoontje, die zijn eigen redenen heeft om moeite te hebben met de nieuwe gezinssituatie. Ook in deze familieverhouding wordt Ahmed onbedoeld meegesleept. Langzaamaan komen de oorzaken voor de spanningen naar voren en worden de redenen voor Ahmeds vertrek vier jaar daarvoor duidelijk.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Le passé Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Le passé

acties