Prince Avalanche
Vlakke bromance van de maker van Pineapple Express die gebukt gaat onder een gebrek aan plot. Hoofdrolspelers Rudd en Hirsch proberen er het beste van te maken.
play

6,4 details

  • 94 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Verenigde Staten
94 Min Verenigde Staten

Alvin (Paul Rudd) en Lance (Emile Hirsch) zijn twee wegwerkers die de zomer doorbrengen buiten de stad. Het geïsoleerde landschap blijkt echter een plaats van tegenspoed te worden als de spanningen zowel tussen de twee mannen onderling, als tussen de vrouwen die ze achter lieten, op beginnen te lopen.

Regie
David Gordon Green
Cast
Paul Rudd, Emile Hirsch, Lance LeGault, Lynn Shelton, Joyce Payne, Gina Grande, Larry Kretschmar, Enoch Moon, David L. Osborne Jr., Danni Wolcott, Morgan Calderoni, Savanna Porter, Juniper Smith.
Budget
$ 725.000
Release
09.08.2013
Release NL
19.09.2013
Release DVD
15.04.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: David Gordon Green | Cast: Paul Rudd (Alvin), Emile Hirsch (Lance), e.a. | Speelduur: 94 minuten | Jaar: 2013

Naast de dramatische jeugdthriller Undertow is het bekendste wapenfeit van David Gordon Green Pineapple Express. Qua humor en thematiek lag Greens eerste komedie in de lijn van het werk van collega Judd Apatow, die eveneens optrad als coscenarist en producent. Voor de personages van Seth Rogen en James Franco draaide het naast zakken vol marihuana vooral om de vriendschap tussen de immer in pyjamabroek gehulde dealer en klant die ze vertolkten. Inmiddels is de bromance een belangrijk subgenre geworden, waarin Apatow vooral op het productievlak nog steeds een grote speler is. Collega Green verkent de mannenvriendschap opnieuw met zijn achtste speelfilm Prince Avalanche.

Green neemt ons mee naar het door bosbranden verwoeste Texas van het einde van de jaren tachtig. De romantisch ingestelde Alvin en de veel jongere broer van zijn vriendin, Lance, hebben als taak een lange weg van markeringen te voorzien. Lance is een onzekere, rebelse twintiger die flink opschept over zijn weekenden waarin hij de grote stad onveilig maakt en de dames het bed in probeert te krijgen. Alvin schrijft het liefst lange zoetsappige brieven naar zijn vriendin en droomt over een toekomst samen. De twee kibbelen heel wat af en een fikse aanvaring hangt al tijden in de lucht. Het begint allemaal lekker onbelangrijk. Zo luistert Lance tijdens het werk het liefst naar rockmuziek, terwijl Lance zich liever stort op een conversatiecursus Duits.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Prince Avalanche Nieuwsberichten