In Another Country

6,5 details

  • 89 Min
  • Drama
  • Zuid-Korea
89 Min Zuid-Korea

Een jonge vrouw en haar moeder vluchten naar de kuststad Mohang om hun groeiende schuldenberg te ontlopen. De jonge vrouw begint te schrijven aan het scenario voor een korte film om haar zenuwen te bedaren: Er zijn drie vrouwen die alledrie Anne heten, en elke vrouw bezoekt achtereenvolgens het kuststadje Mahong. Een jonge vrouw baat het kleine hotel van haar ouders uit, aan het strand van Mahong. Een strandwacht loopt onrustig over strand. Elke Anne verblijft in dit kleine hotel, krijgt hulp van de dochter van de eigenaars en waagt zich op het strand waar ze de strandwacht ontmoeten.

Alt titel
Da-reun na-ra-e-seo
Regie
Sang-soo Hong
Cast
Isabelle Huppert, So-ri Moon, Yu-mi Jeong, Yeo-Jong Yun, Jun-Sang Yu, Kwon Hye Hyo, Moon Sung Keun, Kim Youngoak.
Release
30.05.2012
Release NL
16.05.2013
Release DVD
05.11.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Hong Sang-soo | Cast: Isabelle Huppert (Anne), Yoo Jun-sang (strandwacht), Kwon Hae-hyo (Jong-soo), Jung Yoo-mi (Won-joo), Moon Sung-keun (Moon-soo), e.a. | Speelduur: 89 minuten | Jaar: 2012

Isabelle Huppert geldt als één van de ‘grandes dames’ van de hedendaagse internationale cinema. De Française acteert al meer dan vier decennia, heeft een oeuvre waarvan je steil achterover slaat en werkte met grote regisseurs als Claude Chabrol, Michael Haneke, François Ozon en Wes Anderson. Huppert beperkt zich niet enkel tot het Franse territorium, want ze spreekt ook een aardig woordje over de grens. In haar eerste Aziatische productie, het Zuid-Koreaanse In Another Country hangt ze de buitenlandse toeriste uit. Niet één, maar zelfs drie.

De dertiende speelfilm van filmmaker Hong Sang-soo Hong vormt een ware legpuzzel, waarvan de kijker chocola moet zien te maken. Een Koreaanse moeder en dochter zijn naar een kustplaatjes gevlucht. Om de tijd de doden verzint de jonge filmstudente Won-joo drie verschillende scenario’s voor de al dan niet fictieve Franse toeriste Anne. De verhaallijnen spelen zich allemaal af rondom het houten huis waartoe Woon-joo en haar moeder hun toevlucht hebben gezocht. In de eerste lezing is Anne een filmmaakster die herenigt wordt met een bevriende regisseur en zijn hoogzwangere vrouw. In het tweede deel gaat Anne vreemd met een Koreaanse filmmaker terwijl haar man in Hongkong verblijft. De afsluitende akte toont Anne als gescheiden huisvrouw die op zoek is naar zingeving.

videotrailers & clips