Wim Wenders is terug van weggeweest met dit visueel bijzondere drama over de gevolgen van een noodlottig ongeluk.
play

4,7 details

  • 118 Min
  • Drama
  • Duitsland
  • Canada
  • Frankrijk
  • Zweden
  • Noorwegen
118 Min Duitsland

Na een ruzie met zijn vriendin rijdt een schrijver doelloos rond. Dan rijdt hij per ongeluk een kind aan dat overlijdt. Het ongeval en de nasleep ervan zorgen voor een zwaar trauma. Met moeite probeert hij om te gaan met het gebeuren en verder te gaan met zijn leven. Maar elke keer als hij in de spiegel kijkt ziet hij een moordenaar.

Regie
Wim Wenders
Cast
Rachel McAdams, James Franco, Charlotte Gainsbourg, Peter Stormare, Marie-Josée Croze, Patrick Bauchau, Céline Bonnier, Julia Sarah Stone, Peter Miller, Martin Sims, Jack Fulton, Robert Naylor, Lilah Fitzgerald, Julien Boissaud, Philippe Vanasse-Paquet.
Release
02.04.2015
Release NL
16.07.2015
Release DVD
10.11.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Wim Wenders | Cast: James Franco (Tomas), Charlotte Gainsbourg (Kate), Marie-Josée Croze (Ann), Rachel McAdams (Sara), e.a. | Speelduur: 118 minuten | Jaar: 2015

Wim Wenders is een van de meest toonaangevende auteurs van zijn generatie, maar het is alweer acht jaar sinds zijn laatste speelfilm. In de tussentijd maakte hij wel prachtige documentaires als Pina en Salt of the Earth maar met Every Thing Will Be Fine keert hij terug naar het dramatische genre, waarbinnen hij ooit meesterwerken maakte als Der Himmel Über Berlin en Paris Texas. De Duitse filmmaker laat ermee zien telkens op zoek te zijn naar nieuwe manieren om verhalen te vertellen, door een pionier te zijn in het gebruik van 3D om een kleine dramatische film te ondersteunen.

We volgen in dit epos de schrijver Tomas, die op een dag twee kinderen aanrijdt, van wie eentje sterft. Overmand door schuldgevoel loopt zijn relatie op de klippen en grijpt hij naar de drank. Twaalf jaar na het ongeval heeft hij het drama een plekje gegeven, een nieuwe vrouw ontmoet en hebben zijn ervaringen hem een betere en daarmee succesvollere schrijver gemaakt. Maar dan staat het broertje dat het ongeval overleefde bij hem op de stoep, op zoek naar antwoorden en acceptatie.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Every Thing Will Be Fine Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Every Thing Will Be Fine

acties