6,2 details

  • 91 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Frankrijk
  • Argentinië
  • België
91 Min Frankrijk

Parijs - Buenos Aires, en vandaar naar Mendoza. De broers Antoine en Marcus zijn op weg naar de bruiloft van hun neef in het westen van het land... Argentinië, het grote avontuur waar ze al zo lang van dromen! Maar bij hun aankomst in Buenos Aires blijkt dat het helemaal niet zo goed gaat met Antoine: hij is net door zijn vrouw gedumpt. Marcus gaat tot het uiterste om er zijn broertje weer bovenop te helpen. Van zwoele nachten in de hoofdstad tot de pracht en praal van de maanvallei. Onderweg ontmoeten ze een helderziende receptionist, een goddelijke schoonheid, stenen die geluk brengen... Op hun weg naar de bruiloft vinden de twee broers elkaar terug. Maar net als Antoine wat opknapt, is het Marcus die afknapt...

Alt titel
Welcome to Argentina
Regie
Edouard Deluc
Cast
Nicolas Duvauchelle, César Bordón, Benjamin Biolay, Philippe Rebbot, Sophia Eva Wilhelmi, Sarah Grappin, Gustavo Kamenetzky, Paloma Contreras, Candela Reynoso, Poli Sallustro, Vadim Goldberg, Bernarda Pagés, Méroé Guillaume, Gonzalo Suárez, Alzira de Jesus.
Release
22.01.2013
Release NL
11.07.2013
Release DVD
19.11.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Edouard Deluc | Cast: Philippe Rebbot (Marcus), Nicolas Duvauchelle (Antoine), Gustavo Kamenetzky (Gonzalo), Paloma Contreras (Gabriela), e.a. | Speelduur: 91 minuten | Jaar: 2012

De twee Franse broers Antoine en Marcus vormen een behoorlijk ongelukkige combinatie. Samen zijn ze naar Argentinië getogen om de bruiloft van hun neef in het verre Mendoza, bij de Chileense grens bij te wonen. De twee broers onderhielden in Frankrijk geen nauwe contacten en hebben heel wat bij te praten. Antoine ligt al vanaf het moment dat het vliegtuig in Buenos Aires is geland zijn roes uit te slapen. Als een enorme kater zijn intrede heeft gedaan wordt duidelijk dat Antoine gedumpt is door zijn vrouw. Broer Marcus lijkt in alles Antoines tegenpool: opgewekt, extravert en vooral een beetje maf. Het blijkt grotendeels uiterlijke schijn, want achter de façade gaan ook bij Marcus een boel ellende en moeilijkheden schuil. Tijdens de reis naar Mendoza leren de broers elkaar een stuk beter kennen.

De roadmovie is niet alleen een filmgenre waarvoor nu eindelijk eens een goed Nederlands woord voor moet worden bedacht ('wegfilm' klinkt niet), maar ook een tak van sport die al snel neigt naar voorspelbaarheden en afgezaagde plots. Het Franse Marriage à Mendoza trapt er dan ook met beide benen in. De eenvoudig, rechtlijnige titel geeft het reisdoel van de beide broers aan. Tijdens hun reis ontmoeten ze kleurrijke personages, zoals een enthousiaste hoteleigenaar en een mooie dame die zich bij het tweekoppige gezelschap aansluiten. Het geheel wordt opgevrolijkt met komische voorvallen en opgehouden door de nodige tegenslagen. De tocht die de broers maken heeft ook een psychologische werking, want in feite zijn Antoine en Marcus niet alleen op zoek naar elkaar, maar vooral naar zichzelf. De reis die centraal staat in de roadmovie hoort nu eenmaal de metafoor te zijn voor de innerlijke zoektocht van de personages.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Mariage à Mendoza

acties