I, Anna (2012)

5,7 details

  • 93 Min
  • Drama
  • Thriller
  • Verenigd Koninkrijk
  • Duitsland
  • Frankrijk
93 Min Verenigd Koninkrijk

Een noir thriller vertelt vanuit het perspectief van een femme fatale, die valt voor een detective die de leiding heeft over het onderzoek naar een moordzaak.

Regie
Barnaby Southcombe
Cast
Charlotte Rampling, Hayley Atwell, Gabriel Byrne, Eddie Marsan, Joey Ansah, Ralph Brown, Jodhi May, Honor Blackman, Perry Benson, Max Deacon, Caroline Catz, Silvia Crastan, Leandra Ashton, Simon Balfour, Roger Alborough.
Release
03.03.2012
Release NL
27.06.2013
Release DVD
08.10.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Barnaby Southcombe | Cast: Charlotte Rampling (Anna Welles), Gabriel Byrne (Bernie Reid), Hayley Atwell (Emma), Ralph Brown (George Stone), Eddie Marsan (Kevin Franks), Jodhi May (Janet Stone), Max Deacon (Stevie), e.a. | Speelduur: 93 minuten | Jaar: 2012

Ondanks haar trieste oogopslag draait de Britse actrice Charlotte Rampling toch al bijna een halve eeuw mee in het internationale cinemacircuit. Haar treurige blik werd zelfs haar handelskenmerk. Vandaar dat de documentaire over haar carrière en leven die eind juli bij ons op dvd verschijnt als titel The Look heeft meegekregen. Haar uiterlijk heeft Rampling weinig parten gespeeld. Ze is weliswaar geen klassieke schoonheid, maar het brengt haar ook een chique voorkomen, waar een breed publiek zich toch mee kan vereenzelvigen. Rampling barst van de veelzijdigheid en acteerde niet alleen in het Engels, maar mocht ook in onder meer Italië en Frankrijk aan de bak. In de Britse thrillerverfilming I, Anna is Ramplings mysterieuze voorkomen zelfs de belangrijkste troef.

Ze speelt de tragische Anna Welles, een gescheiden vrouw die aan het speeddaten is geslagen om een leuke man tegen het lijf te lopen. Haar echte naam en privéleven geeft de beddenverkoopster liever niet meteen prijs dus noemt ze zichzelf liever Allegra. Anna woont met haar dochter en kleinkind in een bescheiden Londens tweekamerappartement. Een ontmoeting met de ruwe George Stone tijdens een dateavondje brengt de twee naar het appartement van de man. De avond krijgt een onverwachte wending. Stone wordt even later dood in zijn appartement gevonden. De verdenking van politieagent Bernie Reid gaat al snel uit naar Stones zoon en ex-vrouw. Maar Reid is tijdens zijn onderzoek Anna tegen het lijf gelopen, spoort haar onwetend van haar omgang met Stone op en probeert haar aan de haak te slaan. De rechercheur krijgt moeite om werk en privé gescheiden te houden als de waarheid dichterbij komt.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

I, Anna

acties