Les beaux jours

5,8 details

  • 94 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Frankrijk
94 Min Frankrijk

Eindelijk kan Caroline met pensioen. Een nieuw leven ligt voor haar: tijd om voor haar kinderen te zorgen, voor haar echtgenoot en bovenal voor zichzelf. Ze leert echter al snel dat deze nieuwe vrijheid synoniem staat voor verveling en leegheid. Vooral wanneer ze als verjaardagscadeau een lidmaatschapskaart voor een seniorenclub krijgt. Aanvankelijk met tegenzin besluit ze toch om er heen te gaan. En vreemd genoeg ontmoet ze er fantastische mensen, met name een jonge leraar in computerwetenschappen, die helemaal niet ongevoelig is voor haar charmes. Caroline zal gaandeweg opnieuw de controle over haar leven nemen en een tweede jeugd beleven.

Alt titel
Bright Days Ahead
Regie
Marion Vernoux
Cast
Fanny Ardant, Jean-François Stévenin, Marc Chapiteau, Féodor Atkine, Marie Rivière, Fanny Cottençon, Alain Cauchi, Catherine Lachens, Patrick Chesnais, Laurent Lafitte, Emilie Caen, Olivia Côte, Eléonore Bernheim, Maud Le Guenedal, Roman Tabar-Nouval.
Release
19.06.2013
Release NL
04.07.2013
Release DVD
22.10.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Marion Vernoux | Cast: Fanny Ardant (Caroline), Laurent Lafitte (Julien), Patrick Chesnais (Philippe), e.a. | Speelduur: 94 minuten | Jaar: 2013

Wanneer Caroline met pensioen gaat, heeft ze ineens zeeën van tijd, waar ze als hardwerkende tandarts helemaal niet bekend mee is. Haar man Philippe werkt nog steeds en ook haar twee volwassen dochters hebben een eigen leven. Om niet in een gat te hoeven vallen sporen haar dochters Caroline aan om eens te gaan kijken bij de plaatselijke seniorenclub. De cursus informatie lijkt haar nog enigszins te bevallen. Maar zo oud als haar medecursisten zijn is ze toch helemaal nog niet? Dan ontmoet ze de ruim twintig jaar jongere Julien. Kan hij weer wat spanning in haar leven brengen? Of is hij toch ook niet die sleutel tot geluk?

Les Beaux Jours gaat over de worsteling van het ouder worden en alle facetten die daarbij komen kijken. Zo is te zien dat Caroline onzeker is over haar veranderende lichaam en dat ze het moeilijk vindt dat ze bepaalde stigma’s opgeplakt krijgt. Zo oud voelt ze zich niet, dus waarom waarschuwen haar dochters haar dan dat ze niet zo heet moet badderen op haar leeftijd? Marion Vernoux heeft dit gevoelige thema heel subtiel en natuurlijk weten te benaderen. Dit maakt de plotontwikkelingen zeer aannemelijk en begrijpelijk.

videotrailers & clips