5,2 details

  • 87 Min
  • Drama
  • Frankrijk
  • Argentinië
87 Min Frankrijk

Mila en Javier zijn beiden hartchirurg. Ze zijn al tien jaar getrouwd en delen twee passies: hun liefde en hun werk. Maar als Mila onverwacht zwanger wordt, ondermijnt het perspectief van een baby hun relatie. Javiers liefde voor alcohol wordt een ware dreiging…

Alt titel
An Open Heart, A Monkey on My Shoulder
Regie
Marion Laine
Cast
Juliette Binoche, Édgar Ramírez, Hippolyte Girardot, Aurélia Petit, Benhaïssa Ahouari, Bernard Verley, Amandine Dewasmes, Bruno Blairet, Romain Rondeau, Céline Jorrion, Arrigo Lessana, Jacques Mateu, Elsa Tauveron, Gaël Lepingle, Florence Huige.
Release
08.08.2012
Release DVD
17.12.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Marion Laine | Cast: Juliette Binoche (Mila), Édgar Ramírez (Javier), Hippolyte Girardot (Marc), Amandine Dewasmes (Christelle), Aurélia Petit (Sylvie), e.a. | Speelduur: 87 minuten | Jaar: 2012

Regisseur Marion Laine heeft iets met het menselijke hart. Haar debuutfilm Un Coeur Simple ging over ongecompliceerde en onvoorwaardelijke liefde, maar met haar tweede film richt ze haar blik op de meer complexe facetten van een relatie. À Coeur Ouvert draait om het stel Mila en Javier. De twee hartchirurgen zijn al tien jaar getrouwd en hebben een grote passie voor hun werk. Daarbuiten genieten ze volop van het leven en van elkaar. Dan raakt Mila onverwacht zwanger en komt hun zorgeloze leven op zijn kop te staan.

Het verhaal van twee levenslustige personen die zich door de onverwachte komst van een baby opeens gedwongen zien hun vrijheden op te geven lijkt uit het leven gegrepen. Maar nergens weet Laine de worstelingen van Mila en Javier inleefbaar te maken. Daarvoor zijn de personages te onsympathiek en druist de manier waarop zij met de op handen zijnde veranderingen omgaan te veel tegen elk gezond verstand in.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

À coeur ouvert

acties