Grand Central (2013)

6,4 details

  • 94 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Frankrijk
  • Oostenrijk
94 Min Frankrijk

Gary is een jonge, behendige en snelle leerling. Hij is een van degenen die nog nooit iets is beloofd. Na een opeenvolging van baantjes werkt hij op een kerncentrale. Daar, tussen de reactoren en hun hoge dosis radioactiviteit, vindt hij uiteindelijk wat hij zocht: geld, een team en een familie. Maar het team bestaat ook uit Karole, de vrouw van Toni, op wie hij verliefd wordt.

Regie
Rebecca Zlotowski
Cast
Léa Seydoux, Tahar Rahim, Olivier Gourmet, Denis Menochet, Johan Libéreau, Karim Leklou, Nahuel Pérez Biscayart, Nozha Khouadra, Marie Berto, Guillaume Verdier, Grégory Givernaud, Camille Lellouche, Margot Faure, Julie Moulier, Claude Dubout.
Release
28.08.2013
Release NL
28.11.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Rebecca Zlotowski | Cast: Tahar Rahim (Gary), Léa Seydoux (Karole), Olivier Gourmet (Gilles), Denis Ménochet (Toni), e.a. | Speelduur: 94 minuten | Jaar: 2013

Een man en een vrouw worden verliefd, maar zij heeft al een relatie dus alles moet geheim blijven. We hebben het al duizenden keren voorbij zien komen en toch blijft het gebruikt worden om voor drama in film te zorgen. Dat is niet anders in Grand Central. Vermoeiend is het, vooral omdat de personages maar niet tot leven willen komen. Aan de andere kant is de keuze voor de setting van dit gezapige liefdesdrama wel origineel, en dat weet regisseuse Rebecca Zlotowski weer handig uit te buiten.

In Grand Central volgen we Gary, een eenzame man die schijnbaar alles wat hij ooit had achter zich heeft gelaten. Zlotowski laat in het midden wat zijn achtergrond precies is, maar duidelijk wordt al snel dat hij zelfdestructieve neigingen heeft. Om te beginnen is dat terug te zien in de baan die hij aanneemt: werken in een kerncentrale, waar hij dagelijks blootgesteld gaat worden aan (een lichte dosis) radioactiviteit.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Grand Central

acties