6,2 details

  • 95 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Spanje
95 Min Spanje

Acht portretten van mannen van in de 40 en hun respectievelijke identiteitscrises. J. is depressief en typisch voer voor psychoanalyse, E. is alles kwijt en leeft nu met zijn moeder en kat, S. is bezig om na twee jaar zijn ex-vrouw weer voor zich terug te winnen, G. probeert met behulp van drugs te begrijpen waarom zijn vrouw vreemdgaat en de rest van de vrienden doen daar al niet voor onder met hun eigen catastrofes.

Alt titel
A Gun in Each Hand
Regie
Cesc Gay
Cast
Ricardo Darín, Luis Tosar, Jordi Mollà, Javier Cámara, Eduardo Noriega, Leonardo Sbaraglia, Eduard Fernández, Leonor Watling, Candela Peña, Alberto San Juan, Clara Segura, Sílvia Abril, Cayetana Guillén Cuervo, Mar Ulldemolins, Ernesto Villegas.
Release
05.12.2012
Release NL
22.08.2013
Release DVD
26.11.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Cesc Gay | Cast: Ricardo Darin (G.), Luis Tosar (L.), Javier Cámara (S.), Eduardo Noriega (P.), Leonor Watling (María), Candela Peña (Mamen) Cayetana Guillén Cuervo (Sara), Eduard Fernández (E.), Leonardo Sbaraglia (J.), Jordi Mollà (M.), Alberto San Juan (A.) Clara Segura (Elena), e.a. | Speelduur: 97 minuten | Jaar: 2012

De titel – vertaald ‘een pistool in elke hand’ – doet meteen denken aan een oude western. Una Pistola en Cada Mano draait echter niet om stoere revolverhelden. Sterker nog, de mannen over wie het gaat zijn eerder het tegenovergestelde. J. is depressief en loopt bij een psychiater, E. is pas gescheiden en woont weer bij zijn moeder en S. doet verwoede pogingen zijn ex-vrouw weer voor zich te winnen. In acht korte verhalen schetst schrijver en regisseur Cesc Gay een beeld van verschillende hedendaagse mannen die allemaal met een fikse identiteitscrisis worstelen.

Gay laat de verschillende verhaallijnen niet door elkaar heen lopen, maar laat ze één voor één uitspelen. In plaats van de personages de segmenten met elkaar te laten verbinden, laat Gay de thema’s de toon voeren. Hierdoor start elk verhaal fris en komen ze allemaal goed tot hun recht. De onderwerpen van de verhalen complementeren elkaar mooi. Het ene segment biedt een nieuw perspectief op het andere. Zo blijft de film ondanks zijn episodische structuur een mooi geheel en vervalt hij nergens tot een willekeurige verzameling plots.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Una pistola en cada mano

acties