6,5 details

  • 127 Min
  • Drama
  • Frankrijk
  • Italië
  • Roemenië
127 Min Frankrijk

De G8-top is ten einde en in de Diaz Pascoli School in Genua, die werd ingericht als sociaal forum voor journalisten, zijn de jongeren in een goed humeur ondanks de gewelddadige botsingen die de voorbije dagen plaatsvonden met de politie. Zoals ook het geval was in andere landen gedurende hetzelfde jaar, worden de protesten van de anti-globaliseringsbeweging ook hier ontvangen met zware politie inzet. Kort na middernacht bestormde de politie de school op en werden de jongeren gedurende twee uur aangevallen tot ze haast allen in het ziekenhuis belandden of werden weggevoerd naar een detentiecentrum. Om hun daden te rechtvaardigen, verstopte de politie Molotov-cocktails in het schoolgebouw. Tegen het einde van de G8-top verloor zelfs één persoon het leven.

Regie
Daniele Vicari
Cast
Fabrizio Rongione, Elio Germano, Claudio Santamaria, Mattia Sbragia, Renato Scarpa, Jennifer Ulrich, Francesco Acquaroli, Paolo Calabresi, Ralph Amoussou, Monica Barladeanu, Rolando Ravello, Davide Iacopini, Antonio Gerardi, Alessandro Roja, Eva Cambiale.
Budget
$ 6.453.637
Opbrengst
$ 1.800.000
Release
13.04.2012
Release DVD
04.06.2013

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Diaz: Don't Clean Up This Blood

acties