12 Rounds: Reloaded

Reviews (1)

Glennekeeeee

Avatar

Roel reiné, de man die alle sequels mag maken met een beschamend budget en bedoeld voor de DVD of Blu Ray. Ondanks het ver wegblijven van de perfectie weet hij vaak wel het maximale uit te halen (de Death Race sequels bijvoorbeeld).

In 12 Rounds is hij toch niet echt op zijn best. Ondanks het uitstekende concept, een villain die meer is dan een slecht persoon en een degelijk hoofdpersonage weet de film toch nooit het tempo strak te houden. De film word te vaak opgehouden door dramatische dialogen die de karakters wat meer inhoud moeten geven maar dit werkt enkel nefast voor de film. Je kan van die 12 ronden een zotte achtbaanrit maken waar je steeds weer uitkijkt naar de volgende looping maar hier denk je toch vaak aan het moment dat je de gordel los mag maken. De actie is ook niet echt goed in beeld gebracht. Waar hij in Death Race de races nog flitsend en uitstekend gemonteerd wist te brengen is het in deze film rommelig, onoverzichtelijk en vaak ook niet echt entertainend. Toch is de film geen volledige miskleun. Het concept wérkt echt voor een actiefilm (dit concept met een groot budget, grote naam en top-actie-regisseur zou écht een vette film kunnen leveren), Onze worstelaar doet het zeker niet slecht, de bijrollen worden degelijk ingevuld en de badguy is misschien wel het best uitgewerkte personage (al had er nog meer uitgehaald kunnen worden). De finale is niet echt de kers op de taart en dat is wel een jammere zaak.

12 rounds reloaded is zeker geen bagger-film maar weet toch nooit een hoog niveau te halen. De film is net iets té traag en de actie te rommelig weergegeven.

4,5/10