While We're Young (2014)

Life never gets old

Fijnzinnige tragikomedie over ouder en/of volwassen worden.
play

7,1 details

  • 97 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Mystery
  • Verenigde Staten
97 Min Verenigde Staten

De carrière en het huwelijk van een ouder echtpaar wordt op z'n kop gezet als een ontwapenend jong koppel hun levens binnendringt.

Regie
Noah Baumbach
Cast
Ben Stiller, Amanda Seyfried, Naomi Watts, Adam Driver, Quincy Tyler Bernstine, Matthew Maher, Maria Dizzia, Adam Horovitz, Dree Hemingway, Bonnie Kaufman, Matthew Shear, Hector Otero, Peter Yarrow, Deborah Eisenberg, Annie Baker.
Release
03.04.2015
Release NL
30.07.2015
Release DVD
01.12.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Noah Baumbach | Cast: Ben Stiller (Josh), Naomi Watts (Cornelia), Adam Driver (Jamie), Amanda Seyfried (Darby), Charles Grodin (Leslie Breitbart) e.a. | Speelduur: 97 minuten | Jaar: 2014

Ouder worden is niet makkelijk, zeker niet in een zo op jeugd georiënteerde samenleving als de onze. Volwassen worden is tegenwoordig zo mogelijk nog lastiger, en steeds minder hetzelfde als ouder worden. Wat is volwassen zijn überhaupt, als het niet meer strikt aan leeftijd is gebonden? Hoe word je volwassen en blijf je tegelijkertijd jong? Zulke vragen staan aan de basis van While We're Young, de nieuwste film van de New Yorkse komische cineast Noah Baumbach. Hij snijdt daarnaast ook authenticiteit en integriteit in de moderne kunstwereld aan, die in dienst staan van de vragen over opgroeien als volwassene.

Het is niet de eerste keer dat Baumbach zich met dit onderwerp bezighoudt. In Kicking & Screaming, zijn speelfilmdebuut uit 1996 waarin een aantal pasafgestudeerden zich geen raad weet met hun levens, komt het al voor. Daarna werkte hij in de jaren nul samen met Wes Anderson aan de scripts voor diens The Life Aquatic with Steve Zissou en Fantastic Mr. Fox. Zelf regisseerde hij in die tijd The Squid and the Whale en Margot at the Wedding. De verantwoordelijkheid die met ouderdom komt, speelt in al die films wel een rol, al is het soms een kleine. In 2010 richt Baumbach in Greenberg zijn blik weer echt op ouder worden versus volwassen worden, en ook in Frances Ha worstelt het titelpersonage met een soortgelijk probleem. Baumbachs inzichten zijn door de jaren heen wel veranderd, naarmate hij zelf ook ouder werd. Zijn personages groeiden met hem mee, en twintig jaar na zijn debuut bekijkt hij deze terugkerende thematiek in While We're Young vanuit middelbare leeftijd.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

While We're Young Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

While We're Young

acties