The Family (2013)

Dianna Agron is the mobgirl next door

Zwarte misdaadkomedie van de regisseur van Léon over een maffia-echtpaar (Robert de Niro en Michelle Pfeiffer) dat met hun gezin moet onderduiken in een Frans boerengehucht.
play

5,4 details

  • 111 Min
  • Komedie
  • Misdaad
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Frankrijk
111 Min Verenigde Staten

'The Family' is een verfilming van de roman Badfellas van Tonino Benacquista. Het gaat over een maffiafamilie die naar Frankrijk wordt verplaatst in het kader van het getuigenbeschermingsprogramma. Hoe ze ook hun best te doen een nieuw leven te beginnen in Frankrijk, hun oude leven blijft hen achtervolgen, waardoor ze uiteindelijk toch weer hun toevlucht zoeken in gewelddadige oplossingen.

Alt titel
Malavita
Regie
Luc Besson
Cast
Robert De Niro, Tommy Lee Jones, Michelle Pfeiffer, Domenick Lombardozzi, Dianna Agron, David Belle, Vincent Pastore, John D'Leo, Paul Borghese, Jimmy Palumbo, Stan Carp, Jon Freda, Anthony Desio, Ted Arcidi, Michael J. Panichelli Jr..
Budget
$ 30.000.000
Opbrengst
$ 36.894.225
Release
13.09.2013
Release NL
31.10.2013
Release DVD
04.03.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Luc Besson | Cast: Robert De Niro (Fred Blake / Giovanni Manzoni), Michelle Pfeiffer (Maggie Blake), Dianna Agron (Belle Blake), Tommy Lee Jones (Robert Stansfield), e.a. | Speelduur: 111 minuten | Jaar: 2013

Opmerkelijk dat het bijna twintig jaar heeft geduurd tot Luc Besson weer terugkeerde naar het genre waarmee hij de meeste bekendheid verwierf. De Fransman brak in 1994 definitief door met het misdaaddrama Léon dat door zowel pers als publiek lovend werd ontvangen, maar maakte daarna geen films meer die in dat straatje pasten. Hij zal misschien niet in herhaling hebben willen vallen en koos voor genres als sciencefiction (The Fifth Element), fantasy (Arthur and the Minimoys) en historisch drama (The Lady), terwijl de misdaadfilm in zijn loopbaan alleen nog voorkwam in de vorm van scenario’s.

Vermakelijk waren zijn films meestal wel, maar nergens stegen ze echt boven de middenmoot uit. Jammer genoeg weet hij die lijn niet te doorbreken nu hij zijn pijlen weer heeft gericht op de gangsterwereld. Kijkers hoeven dus geen hoge verwachtingen te hebben van de boekverfilming Malavita. Als pretentieloze actiekomedie kan de film er nog net mee door.

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

The Family Nieuwsberichten

Laatste reacties

benjamin

"...[quote=Tarkus]Het gebeurt niet vaak dat ik een komedie goed vind[/quote]Gezien dat gegeven is het na......"

Tarkus

"...Tegen alle verwachtingen in is deze misdaad-komedie me goed bevallen. Het gebeurt niet vaak dat ik......"

Goov25

"...[quote=johnwayne]De film is helaas vlees noch vis, niet grappig genoeg voor een leuke komedie, niet......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Family

acties