Batman v Superman: Dawn of Justice (2016)

Who will win?

Kan het titanengevecht tussen 's werelds meeste bekende superhelden het tij van de publieksgunst keren richting DC?
play

5,7 details

  • 151 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Fantasy
  • Sci-Fi
  • Verenigde Staten
151 Min Verenigde Staten

Uit angst voor het handelen van een god-achtige superheld die aan niemand verantwoording hoeft af te leggen, neemt Gotham City’s eigen formidabele en krachtige burgerwacht het tegen Metropolis’ meest vereerde redder op. Tegelijk worstelt de wereld met de vraag wat voor held het nodig heeft. En met een oorlog die tussen Batman en Superman woedt, komt snel een nieuwe dreiging op, die de mens in groter gevaar dan ooit tevoren brengt.

Regie
Zack Snyder
Cast
Gal Gadot, Ben Affleck, Henry Cavill, Ezra Miller, Jason Momoa, Amy Adams, Jeremy Irons, Laurence Fishburne, Diane Lane, Jesse Eisenberg, Michael Shannon, Holly Hunter, Scoot McNairy, Jena Malone, Lauren Cohan, Jeffrey Dean Morgan, Callan Mulvey, Tao Okamoto, Bailey Chase, Alan D. Purwin, Brandon Spink.
Budget
$ 131.000.000
Release
25.03.2016
Release NL
24.03.2016
Release DVD
02.08.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Zack Snyder | Cast: Henry Cavill (Clark Kent/Superman), Ben Affleck (Bruce Wayne/Batman), Jesse Eisenberg (Lex Luthor), Amy Adams (Lois Lane), Gal Gadot (Diana Prince/Wonder Woman), e.a. | Speelduur: 151 minuten | Jaar: 2016

Studio Warner Bros. heeft haast met het exploiteren van de comics van stripgigant DC. Hoewel hun samenwerking dankzij de Dark Knight-trilogie beide geen windeieren heeft gelegd, ligt er een schat aan bronmateriaal klaar voor bewerking. Maar in het opzetten van het beoogde 'cinematisch universum' ligt de studio onderhand een klein decennium achter op concurrent Marvel, dat van deze cross-overpraktijk een kernbegrip maakte in Hollywood. Met Zack Snyders Man of Steel zetten Warner en DC een voorzichtige stap naar hun eigen universum in een hervertelling van Supermans oorsprong. Het lef om de diverse superhelden eerst hun eigen filmavontuur te geven, zoals Marvel het aanpakte, is vooralsnog afwezig. De Man van Staal kruist in opvolger Batman v Superman: Dawn of Justice zijn pad gelijk met DC's andere grootheid Batman. Dat er een groter universum is, wordt constant benadrukt, maar naast dit tweetal iconen lopen we nog niet warm voor de rest.

Aangezien we deze Superman al een film lang hebben gevolgd, viel te verwachten dat de nadruk op zijn heruitgevonden rivaal zou liggen. Met dat oprakelen van al bekende details gaat gelukkig niet veel tijd verloren. Hoe Bruce Wayne Batman werd wordt direct uit de doeken gedaan, om vervolgens plaats te maken voor diens nieuwe trauma. Wayne zag zijn kantoorgebouw instorten en zijn werknemers sneuvelen in de veldslag die Man of Steel besloot. Als gevolg van deze – overduidelijk naar 9/11 gemodelleerde – catastrofe koestert hij sindsdien een intense wrok jegens de door velen als Messias omarmde alien. In de wetenschap dat twintig jaar misdaadbestrijding de criminaliteit niet heeft ingedamd, worden we geconfronteerd met een bikkelharde, cynische Caped Crusader, die zonder wroeging criminelen over de kling jaagt. Maar het object van zijn sluimerende woede heeft het eveneens zwaar, worstelend met de publieke opinie die hem evenzeer verkettert als aanbidt. Nee, voor optimistische superhelden hoef je niet bij Snyder aan te kloppen.

videotrailers & clips

alle artikelen (324)

Batman v Superman: Dawn of Justice Nieuwsberichten

Laatste reacties

dragon 2

"...batman superman wie kent ze niet nu natuurlijk in deze moderne tijd zijn de strip of comics stripv......"

Pronk47

"...Krijg de kriebels van die Eisenberg ..."

BlackPowerWolf

"...Goeie film hoor Batman V SUperman. Alleen die laatste 20 minuten met Doomsday hadden ze weg moeten l......"

Batman v Superman: Dawn of Justice

acties