One Direction: This Is Us (2013)

Experience their lives on the road.

Hoe het er écht aan toegaat in de vijf levens van de leden van One Direction zullen we wel nooit te weten te komen. De fans zullen er echter ongetwijfeld geen genoeg van kunnen krijgen.
play

5,0 details

  • 92 Min
  • Documentaire
  • Muziek
  • Verenigde Staten
92 Min Verenigde Staten

One Direction is een boyband uit het Verenigd Koninkrijk. Ze eindigden in 2010 als derde in het Britse talentenjachtprogramma X-Factor. Hun coach was Simon Cowell. Hun eerste single werd uitgeroepen tot 'Fastest selling single of 2011', De rest is geschiedenis: records van The Beatles en Coldplay werden verbroken. Regisseur Morgan Spurlock volgt de band op de voet tijdens een tournee en biedt naast interviews een kijkje achter de schermen van deze hit-sensatie.

Alt titel
One Direction 3D Movie, 1D3D
Regie
Morgan Spurlock
Cast
Harry Styles, Liam Payne, Niall Horan, Louis Tomlinson, Zayn Malik, Jon Shone, Josh Devine, Dan Richards, Sandy Beales.
Budget
$ 10.000.000
Release
30.08.2013
Release NL
29.08.2013
Release DVD
17.12.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Morgan Spurlock | Cast: Niall Horan, Zayn Malik, Liam Payne, Harry Styles, Louis Tomlinson, Simon Cowell, e.a. | Speelduur: 92 minuten | Jaar: 2012

Klamp een willekeurig tienermeisje aan op straat en vraag aan haar of ze weet wie Harry, Liam, Louis, Niall of Zayn zijn. Dikke kans dat ze begint te blozen, in tranen uitbarst of even geen woord kan uitbrengen. Als je geen tienermeisje of hoogbejaarde bent en de afgelopen drie jaar niet onder een steen of op een andere planeet hebt geleefd, dan moet de naam One Direction op zijn minst een belletje doen rinkelen. Het jongensbandje is door ‘Mister X Factor’ Simon Cowell samengesteld uit afgevallen solokandidaten van de talentenjacht. De nieuwe formatie werd uiteindelijk derde, maar dankzij hun fans werden de vier Britten en enkele Ier razend populair en veroverden ze de hele aardkloot.

Uitgerekend de man die zichzelf ziek at aan hamburgers in de fastfooddocumentaire Super Size Me mocht zijn 3D-camera tevoorschijn halen om het leven van de boyband vast te leggen. Blijkbaar wilde Morgan Spurlock al aan de slag met Justin Bieber en Katy Perry, maar viste hij bij deze tieneridolen achter het net. Spurlock zag een enorme fascinatie in de plotselinge opkomst van het tienerfenomeen One Direction. Het eindresultaat houdt het midden tussen concertfilm en commercieel uiterst slim opgezette biografie. In een razend tempo wordt de ontstaansgeschiedenis van One Direction uit de doeken gedaan. Het doodnormale bestaan van de jongens, die begonnen in simpele arbeiderswoninkjes, een bakkerij en een speelgoedwinkel, veranderde door hun deelname aan X Factor in het leven van een superster. De jongens konden allemaal een aardig mopje zingen, waren lief voor hun oma’s en komen uit een warm hecht gezin, waarvan de aanvoerders stuk voor stuk overlopen van trots.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

One Direction: This Is Us Nieuwsberichten