Het meisje met negen pruiken (2013)

The Girl with 9 Wigs

6,7 details

  • 115 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Duitsland
  • België
115 Min Duitsland

Verfilming van een boek van Sophie van der Stap en vertelt over haar strijd tegen kanker. Door de chemotherapie werd Sophie kaal, en kreeg ze het advies een pruik te dragen. De eerste vond ze echter te conservatief, en dus besloot ze opvallendere pruiken te kopen. Uiteindelijk had ze er negen: één voor elk van haar persoonlijkheden.

Alt titel
Heute bin ich blond, The Girl with Nine Wigs
Regie
Marc Rothemund
Cast
Gerald Alexander Held, David Rott, Alice Dwyer, Karoline Teska, Lisa Tomaschewsky, Katrin Pollitt, Jasmin Gerat, Peter Prager, Herman Van Ulzen, Ben Braun, Sebastian Bezzel, Daniel Zillmann, Leif Altenburg, Peter Badstübner, Chiron Elias Krase.
Release
27.03.2013
Release NL
05.09.2013
Release DVD
14.01.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Marc Rothemund | Cast: Lisa Tomaschewsky (Sophie Ritter), Karoline Teska (Annabel), David Rott (Rob), Alice Dwyer (Saskia Ritter), e.a. | Speelduur: 115 minuten | Jaar: 2013

De strijd tegen kanker is al veelvuldig onderwerp geweest van filmdrama’s. Aan de ene kant lijken die allemaal op elkaar, maar aan de andere kant weten ze regelmatig toch weer een nieuwe invalshoek te vinden. Zo zagen we in Komt Een Vrouw bij de Dokter de hoofdpersoon vluchten in affaires om niet bij zijn zieke vrouw te hoeven zijn, in Achtste Groepers Huilen Niet de ziekte door de ogen van een kind, en in Simon hoe oude vrienden weer naar elkaar toegroeien. En dat zijn dan alleen nog maar een paar Nederlandse voorbeelden. Ook de Duitse boekverfilming Meisje met Negen Pruiken pakt het weer anders aan. Hier ontvlucht de jonge hoofdpersoon haar ziekte door verschillende persoonlijkheden aan te nemen, allemaal met een ander kapsel.

Aanvankelijk ondergaat de eenentwintigjarige Sophie, die er vroeg in de film achterkomt dat ze kanker heeft, haar eerste behandelingen in het ziekenhuis nog met goede moed. Koeltjes gaan de mooie lokken eraf zodra die uit beginnen te vallen. Maar wanneer ze zich niet veel later kaal in het openbaar vertoont en merkt dat voorbijgangers haar met een medelijdende blik nakijken, slaat de paniek toe. Ze wil er weer knap en gezond uitzien, ook al is ze dat niet. Pruiken blijken uitkomst te bieden, samen met dikke lagen make-up. Bij ieder kapsel hoort een andere naam. Zo gaat Sophie als verschillende jonge vrouwen door het leven, met verschillende eigenschappen. Allesbehalve kanker, want daar wil ze verder niks over horen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Het meisje met negen pruiken

acties