Solace (2015)

Er valt genoeg aan te merken op deze thriller over een FBI-agent die de hulp inschakelt van een helderziende, maar toch zit hij wel lekker vindingrijk in elkaar.
play

5,4 details

  • 101 Min
  • Mystery
  • Thriller
  • Misdaad
  • Drama
  • Verenigde Staten
101 Min Verenigde Staten

John Clancy (Anthony Hopkins) is een gepensioneerde helderziende misdaadanalist. Wanneer een FBI-agent (Jeffrey Dean Morgan) en zijn partner (Abbie Cornish) te maken krijgt met een reeks bizarre moorden wordt Clancy erbij geroepen om te helpen bij het oplossen van de zaak en de seriemoordenaar (Colin Farrell) te vinden.

Regie
Afonso Poyart
Cast
Anthony Hopkins, Colin Farrell, Abbie Cornish, Matt Gerald, Xander Berkeley, Jeffrey Dean Morgan, Marley Shelton, Jose Pablo Cantillo, Joshua Close, Angela Kerecz, Sharon Lawrence, Janine Turner, Autumn Dial, Rey Hernandez, Kenny Johnson, Jordan Woods-Robinson, Luisa Moraes, Niyi Oni.
Release
09.09.2015
Release NL
26.11.2015
Release DVD
29.03.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Afonso Poyart | Cast: Jeffrey Dean Morgan (Joe Merriweather), Anthony Hopkins (John Clancy), Abbie Cornish (Katherine Cowles), e.a. | Speelduur: 101 minuten | Jaar: 2015

Ergens is het wel te begrijpen dat de thriller Solace wordt vergeleken met The Silence of the Lambs. Beide films gaan over een FBI-agent die worstelt met een onvindbare seriemoordenaar en als laatste redmiddel de hulp inschakelt van iemand die hij eigenlijk helemaal niet zou moeten vertrouwen. In allebei de gevallen wordt die adviseur onderkoeld gespeeld door Anthony Hopkins.

Maar verder dan dat mag de vergelijking niet gaan. Solace is veel minder beklemmend dan de klassieker uit 1991. De voornaamste reden daarvoor is de premisse: Hopkins speelt een medium dat vrij soepel mensen tot hun diepste kern kan uitlezen en penibele situaties kan voorspellen. Handig voor vastgelopen FBI-agent Joe en zijn minder ervaren partner Katherine, maar minder leuk voor de kijker. Want hoe kan een thriller nog spannend zijn als een van de hoofdpersonen alles van tevoren al weet? Je schakelt iedere vorm van suspense ermee uit.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

Solace Nieuwsberichten

Laatste reacties

MovieMazzter

"...Redelijke film met Anthony Hopkins in vrij goede vorm en in de verte doet het wel een beetje denken......"

Olrik

"...Sinds 2013 verheug ik mij al op deze film, maar hij is nog steeds niet uitgekomen... Komt hij überha......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Solace

acties