4,7 details

  • 72 Min
  • Familiefilm
  • Noorwegen
72 Min Noorwegen

Knoester, een pratende tak en de beste vriend van Junior, is meeverhuisd en heeft zijn grote liefde Berkelientje meegenomen. Een paar maanden na de verhuizing maken de ouders van Junior zich zorgen: hun zoon heeft nog altijd geen nieuwe vriendjes gemaakt. Dat komt omdat Junior zich prima vermaakt met Knoester en de andere kinderen in de straat er alleen maar op uit lijken om hem te pesten. Maar dan is Knoester spoorloos verdwenen. Junior gaat op een zoektocht om Knoester te vinden.

Alt titel
Waar is Knoester
Regie
Arild Østin Ommundsen
Cast
Pernille Sørensen, Åsleik Engmark, Adrian Grønnevik Smith, Jan Gunnar Røise, Andreas Cappelen, Trond Fausa Aurvaag, Nils Jørgen Kaalstad, Petrus A. Christensen, Minken Fosheim, Sampda Sharma, Amanda Jean Kvakland, Emil Åsberg Sørby, Kasper Haugsdal Castle, Snorre Bredby, Thea Martine Ekjord.
Release
23.09.2011
Release NL
26.09.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Arild Østin Ommundsen | Cast: Adrian Grønnevik Smith (Junior), Pernille Sørensen (moeder), Jan Gunnar Røise (vader), Petrus A. Christensen (Philip), e.a. | Speelduur: 70 minuten | Jaar: 2011

Wij kaaskoppen mogen ons zegenen met de riante nalatenschap van Annie M.G. Schmidt. De Zweden hebben Astrid Lindgren en de Noren de bij ons vrij onbekende Anne-Cath. Vestly. De Noorse kinderboekenschrijfster en actrice overleed vijf jaar geleden toen ze bijna negentig was. Ze schreef niet enkel leuke verhaaltjes die de kinderen moesten vermaken, maar stopte er ook vaak maatschappelijk relevante en complexe thema’s in en bracht deze op uiterst speelse wijze voor het voetlicht. Eén van de vele reeksen die Vestly bedacht was de bijzondere band tussen een eenzaam jongetje en zijn pratende tak Knoester.

Junior is met zijn ouders verhuisd naar een vreemde stad waar hij helemaal niemand kent. Pa en ma gaan lekker mee in Juniors fantasieën over zijn pratende tak, die inmiddels aan de vrouw is en zelfs een babytwijg op de wereld heeft gezet. Als Junior een enorme kist pruimen van een tante mee naar huis sleept, mag hij het overgebleven fruit van zijn moeder op de markt verkopen. Dan slaat het noodlot toe: Knoester raakt vermist. Leg alleen maar eens aan een norse politieagent uit dat je pratende tak zoek is. Junior zoekt in alle hoeken en gaten naar zijn enige en beste vriendje.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Knerten i knipe

acties