5,4 details

  • 98 Min
  • Drama
  • Duitsland
98 Min Duitsland

Nadat hij uit de gevangenis vrijgelaten wordt, brengt voormalig RAF terrorist Jens Kessler zijn eerste weekend in vrijheid door met vrienden uit het verleden. Tussen hen zijn vroegere geliefde Inga en haar echtgenoot. Terwijl de spanning zich opbouwt, is er maar één vonk nodig om de vijandelijkheden te laten escaleren.

Alt titel
The Weekend
Regie
Nina Grosse
Cast
Sebastian Koch, Katja Riemann, Tobias Moretti, Barbara Auer, Sylvester Groth, Elisa Schlott, Robert Gwisdek, David Bredin.
Release
26.08.2012
Release NL
19.06.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Nina Grosse | Cast: Sebastian Koch (Jens Kessler), Katja Riemann (Inga Lansky), Barbara Auer (Tina Kessler), Sylvester Groth (Henner Borchard), e.a. | Speelduur: 98 minuten | Jaar: 2012

Met het boek van een bestsellerauteur als basis heb je nog niet automatisch een goede film. Dat toont Das Wochenende wel aan. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Bernhard Schlink, die wereldwijd succes had met ‘Der Vorleser’ (in 2008 verfilmd als The Reader). Het blijkt geen garantie op succes te zijn. Misschien zijn Schlinks boeken ook niet allemaal even sterk, maar het probleem van deze verfilming lijkt vooral in de regie te zitten.

Aan het roer van Das Wochenende stond Nina Grosse, een Duitse regisseuse van wie weinig mensen gehoord zullen hebben, maar die in eigen land toch al sinds de jaren tachtig films maakt. Aan ervaring geen gebrek, zou je zeggen, maar ze weet geen moment te prikkelen. Haar nieuwste film heeft meer weg van een stoffig toneelstuk dan het broeierige drama dat het had kunnen zijn.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Tarkus

"...Goede cast, met vooral Sebastian Kocht die er bovenuit steekt. Maar het verhaal en de film in zijn......"

Das Wochenende

acties