Still Mine (2012)

Still Devoted. Still Determined.

7,3 details

  • 102 Min
  • Drama
  • Canada
102 Min Canada

Een ouder echtpaar neemt het op tegen de locale autoriteiten van het kleine dorpje New Brunswick, in een poging hun droomhuis te kunnen bouwen.

Regie
Michael McGowan
Cast
James Cromwell, Campbell Scott, Joe Pingue, Barbara Gordon, George R. Robertson, Geneviève Bujold, Chuck Shamata, Zachary Bennett, Rick Roberts, Jonathan Potts, Julie Stewart, Ronan Rees, Kristin Shepherd, Hawksley Workman, Lewis Hodgson.
Release
10.09.2012
Release NL
26.09.2013
Release DVD
04.02.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Michael McGowan | Cast: James Cromwell (Craig), Geneviève Bujold (Irene), Julie Stewart (Ruth), Rick Roberts (John) | Speelduur: 102 minuten | Jaar: 2012

Craig en Irene zijn hoogbejaarde geliefdes die al jaren getrouwd zijn, maar nog steeds veel liefde voor elkaar kennen. Ze wonen nog altijd in hetzelfde huis, tot grote ergernis van de kinderen, met een Dixi-toilet op de veranda en een buitendouche. Dat dit zo niet langer gaat, beseffen ze ook zelf steeds beter. Daarom besluit Craig eigenhandig een nieuw liefdesnest te bouwen. Ondanks zijn vakkundige werk, dat door zijn vader met de paplepel is ingegoten, loopt hij tegen een hoop problemen aan. Bureaucratische problemen, want dat iemand een goed huis kan bouwen zonder alle benodigde vergunningen en keuringen daar gelooft de gemeente niet in. Lukt het Craig om het huis af te maken of belandt hij op zijn achtentachtigste nog in de cel?

Still Mine is voornamelijk interessant vanwege het verhaal. Dat is helder neergezet en blijft goed bij de kern. De focus ligt op Craig en zijn strijd. Daaromheen worden niet al te veel personages opgevoerd. Zo komen van de zeven kinderen slechts dochter Ruth en zoon John iets meer in beeld en dat is heel verfrissend. Daarnaast is het geheel ook niet overgedramatiseerd of te zoetsappig qua romantiek.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Still Mine

acties