Gloria (2013)

Mooi oprecht drama over een eenzame vrouw die haar leven richting probeert te geven.
play

7,3 details

  • 110 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Chili
  • Spanje
110 Min Chili

Een verhaal dat zich afspeelt in Santiago, en zich centreert op Gloria. Een vrijzinnige, oudere vrouw, en de realiteit van haar wispelturige relatie met een voormalige marinier. Zij ontmoet hem tijdens een avondje uit.

Regie
Sebastián Lelio
Cast
Alejandro Goic, Paulina García, Diego Fontecilla, Sergio Hernández, Coca Guazzini, Fabiola Zamora, Luz Jiménez, Liliana García, Tito Bustamante, Antonia Santa María, Álvaro Viguera, Hugo Moraga, Eyal Meyer, Marcela Said, Cristián Carvajal, Luz Jiménez.
Opbrengst
$ 2.107.925
Release
08.05.2013
Release NL
12.09.2013
Release DVD
13.05.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Sebastián Lelio | Cast: Paulina García (Gloria), Sergio Hernández (Rodolfo), Diego Fontecilla (Pedro), Fabiola Zamora (Ana), e.a. | Speelduur: 110 minuten | Jaar: 2013

Veel vrouwen van haar leeftijd hebben een gezin en houden zich bezig met huishoudelijke taken, maar Gloria niet. De vijftiger is al een dikke tien jaar gescheiden en haar kinderen leiden hun eigen leven, dus hangt ze rond in plaatselijke clubs, gevuld met andere vrijgezellen van haar leeftijd. Klinkt leuk, maar dat is het helemaal niet. Ze zou haar kinderen wel wat vaker willen zien en ze ziet het niet zitten om eenzaam oud te worden. Een man vinden die bij haar past valt echter niet mee.

Toch lijkt het al redelijk vroeg in de film een keer mee te zitten. Gloria ontmoet de iets oudere Rodolfo, onlangs gescheiden en net als zij ouder van twee kinderen. Lotgenoten die lief en leed met elkaar kunnen delen en zo samen naar een nieuwe start kunnen toeleven: vele romantische films hebben het ons al voorgeschoteld. Hij leest haar mooie gedichten voor op een hotelkamer, zij pinkt een traantje weg. En toch wringt er iets. Als Rodolfo wordt gebeld door zijn dochter laat hij alles vallen, en wil hij zelfs niet toegeven dat er een nieuwe liefde in zijn leven is, terwijl die toch echt naast hem in bed ligt. Gaat dit wel werken?

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Gloria

acties