Chez Nous (2013)

De Nederlandse Mission Impossible in een roze sausje.
play

6,5 details

  • 101 Min
  • Komedie
  • Actie
  • Nederland
  • België
101 Min Nederland

Het gezellige café Chez Nous is de thuisbasis van een bijzondere groep vrienden. Als de baas van het café in het ziekenhuis belandt, is het aan de vrienden om het draaiende te houden. Maar zij komen er snel achter dat er enorme schulden zijn, en dat het op het punt staat gesloten te worden. De moed zakt hen in de schoenen, maar dan krijgen ze van een crimineel een mooie optie om het café te redden. Ze moeten een grote juwelenkraak tijdens de Gay Pride plegen.

Regie
Tim Oliehoek
Cast
Peter Faber, Achmed Akkabi, Jack Wouterse, Thomas Acda, Isa Hoes, Frederik Brom, Tina de Bruin, Alex Klaasen, Tobias Nierop, John Leddy, Frans van Deursen, Pelle Andringa, Anita Meyer, Valentijn van Zomeren, Sander den Baas, Lady Galore.
Release
02.10.2013
Release NL
03.10.2013
Release DVD
04.02.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Tim Oliehoek | Cast: Alex Klaasen (Bertie), John Leddy (Adje), Thomas Acda (Gijs), Isa Hoes (Hetty), Tina de Bruin (Babette), Fredrik Brom (Peter Jan), Achmed Akkabi (Rachid), Jack Wouterse (De Beer), Peter Faber (Helmer), Tobias Nierop (Ramon van Beeren), Frans van Deursen (Onno), e.a. | Speelduur: 102 minuten | Jaar: 2013

Chez Nous is de naam van een café in Amsterdam waar echt iedereen welkom is. De meest kleurrijke types zijn er te vinden en Bertie treedt er elke avond op als dragqueen. Adje, de eigenaar van de kroeg, heeft zich over Bertie ontfermd en is de vader die hij nooit heeft gehad. Maar wanneer Adje ziek wordt, komt Bertie erachter dat Adje een puinhoop heeft gemaakt van de administratie. De kroeg balanceert op het randje van een faillissementverkoop, maar Bertie en zijn vrienden hebben geen geld om de kroeg te redden. Dan verschijnt Berties biologische vader Helmer ineens ten tonele en samen met hem bedenkt de vriendengroep een briljant maar crimineel plan. Zouden ze deze onmogelijke missie tot een goed einde weten te brengen?

De openingsscène van Chez Nous weet al meteen de juiste toon te zetten. Bertie hangt ondersteboven aan een touw middenin het museum om een diamanten collier van een of andere sjeik voor vrouw nummer zoveel te stelen. Een scène die vrijwel meteen doet denken aan Mission Impossible, maar dan in een dikke laag klungeligheid. Het fijne is dat de makers daar in Chez Nous op een leuke manier de draak mee weten te steken en daardoor meteen de lachers op hun hand hebben.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Steve Harwin

"...Ik krijg zo'n deja vue gevoel bij deze film. http://www.filmtotaal.nl/film.php?id=22396 - popu......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Chez Nous

acties