The Lunchbox (2013)

Een nieuw bewijs dat de Indiase cinema een opmars aan het maken is.
play

7,6 details

  • 104 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • India
  • Frankrijk
  • Duitsland
  • Verenigde Staten
104 Min India

In de metropool Mumbai worden dagelijks ontelbare broodtrommeltjes van a naar b gebracht en weer terug. Het gaat altijd goed... bijna altijd. Eén zo'n verkeerd bezorgd broodtrommeltje vormt het begin van opmerkelijke briefwisseling tussen de ongelukkig getrouwde Ila en de eenzame sajaan - via het lunchtrommeltje.

Alt titel
Dabba
Regie
Ritesh Batra
Cast
Irfan Khan, Nowaz, Lillete Dubey, Denzil Smith, Nimrat Kaur, Nasir Khan, Bharati Achrekar, Nakul Vaid, Yashvi Puneet Nagar, Shruti Bapna, Aarti Rathod, Krishna Bai, Sadashiv Kondaji Pokarkar, Raj Rishi More, Lokesh Raj.
Budget
$ 1.000.000
Opbrengst
$ 4.235.151
Release
19.09.2013
Release NL
12.12.2013
Release DVD
15.04.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Ritesh Batra | Cast: Irrfan Khan (Saajan Fernandes), Nimrat Kaur (Ila), Nawazuddin Siddiqui (Shaikh), e.a. | Speelduur: 104 minuten | Jaar: 2013

In India begint een nieuwe generatie filmmakers op te staan die het anders aanpakt dan hun oudere collega’s. De traditionele Bollywood-stijl zoals we die kennen, veelal met felle kleuren en volgestopt met zang en dans, blijkt de afgelopen jaren niet meer het enige te zijn dat er in het land wordt gemaakt. Zo verscheen eerder dit jaar het ruim vijf uur durende, gewelddadige gangsterepos Gangs of Wasseypur, dat ver weg bleef van de uitbundige films die India zo lang kenmerkten. Regisseur Anurag Kashyap produceerde niet veel later het intieme drama The Lunchbox, dat nu ook in onze bioscopen verschijnt.

Dat het niet zomaar weer een film uit India is werd eerder dit jaar al bewezen. Het speelfilmdebuut van Ritesh Batra schopte het tot de Semaine de la Critique, de competitie voor opkomende regietalenten tijdens het filmfestival van Cannes, waar cineasten als Bertolucci en Audiard groot werden. Of Batra het net zo ver gaat schoppen is nog moeilijk in te schatten, want een echt stempel lijkt hij nog niet op zijn film te drukken. Wel laat hij zien dat hij diepe emoties op een treffende manier weet neer te zetten, zonder het onder de neus te wrijven.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Mr. Hulot

"...Ik zag deze film een jaar of 2 geleden al eens op de Britse of Belgische tv, en ik twijfelde of ik h......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Lunchbox

acties