Tanta agua

Tanta agua (2013)

6,6 details

  • 102 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Uruguay
  • Mexico
  • Nederland
  • Duitsland
102 Min Uruguay

De pas gescheiden Alberto neemt zijn twee kinderen mee voor een korte vakantie: de tienjarige Federico en de volop puberende Lucía van 14. Reisbestemming is Salto, een stad vol warmwaterbronnen in het oosten van Uruguay. Maar het weer werkt niet mee. Eenmaal daar gearriveerd, begint het onophoudelijk te plenzen: 'tanta agua...' (zo veel water). Noodgedwongen brengen de drie de meeste tijd door in de weinig inspirerende motelkamer. De verveling en dus de irritaties steken als snel de kop op. Vooral met Lucía is geen land te bezeilen, wat nog erger wordt als ze een heel leuke jongeman tegenkomt. Alberto doet ondertussen zijn uiterste best om nog iets van het tripje te maken, maar hij weet eigenlijk niet hoe.

Alt titel
So Much Water
Regie
Ana Guevara
Leticia Jorge
Cast
Néstor Guzzini, Malú Chouza, Joaquín Castiglioni, Sofía Azambuya, Andrés Zunini, Romina Rocca, Valentino Muffolini.
Release
10.05.2013
Release NL
05.12.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Ana Guevara en Leticia Jorge | Cast: Malú Chouza (Lucía), Néstor Guzzini (Alberto), Joaquín Castiglioni (Federico), e.a. | Speelduur: 102 minuten | Jaar: 2013

God, of wie daarboven dan ook de regie voert, heeft voor een verscheurd Uruguyaans gezinnetje een duidelijke, maar vooral natte boodschap achtergelaten. In het troosteloze vakantieoord waar Alberto en zijn twee kids het met elkaar moeten zien te rooien, is geen flikker te doen en komt de regen met bakken uit de hemel. Het zwembad lijkt de enige potentiële uitvalsbasis maar is tot overmaat van ramp ontoegankelijk geworden door alle hoosbuien. Er is niet eens een televisie in het kleine huisje, dus dat wordt flink afkicken voor pubers Lucía en Federico. En palief Alberto had zich na een problematische scheiding nog wel zo voorgenomen om lekker veel quality time met zijn kroost door te brengen. Hij dacht dat dit met wat spelletjes en een vakantie in een - in de folders - zonovergoten bungalowpark vast goed zou komen. Alberto probeert er het beste van te maken, maar de muren komen al snel op het drietal af.

Gezien het uitgangspunt zou je denken dat het Zuid-Amerikaanse drama Tanta Agua (wat zich toepasselijk laat vertalen als Zo Veel Water) van de conflicten tussen alle gezinsleden aan elkaar hangt. Verrassend genoeg is dit niet de basis waarop de interactie tussen de personages zich ontwikkelt, maar komt het vooral neer op de relatie tussen vader en zijn nageslacht. Broer en zus kibbelen wel wat in het vakantiehuisje, maar gaan grotendeels hun eigen weg. Pa Alberto probeert zijn kinderen zo veel mogelijk te vermaken, en Lucía en Federico zijn zelfs bereid om er een heel eind in mee te gaan. Vooral de wil van de oudste, dochter Lucía, leidt tot conflicten. Pogingen van het tienermeisje om zich nog een beetje te vermaken worden door haar vader aanvankelijk zo veel mogelijk geblokkeerd.

videotrailers & clips