Enough Said (2013)

Een sterke zwanenzang voor James Gandolfini in een komisch drama over relaties en onzekerheid.
play

7,2 details

  • 93 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
93 Min Verenigde Staten

Eva (Louis-Dreyfus) is een gescheiden moeder die haar geld verdient als masseuse. Op een dag komt ze Albert (Gandolfini) tegen, een vriendelijke vent die ook alleen woont. Ze krijgen iets met elkaar en alles lijkt uitstekend te gaan. Eva is inmiddels bevriend geraakt met Marianne (Keener), een van haar klanten. Ze mogen elkaar graag, maar er is een probleem. Marianne en Albert blijken een verleden met elkaar hebben.

Regie
Nicole Holofcener
Cast
Toni Collette, James Gandolfini, Catherine Keener, Julia Louis-Dreyfus, Ben Falcone, Jessica St. Clair, Lennie Loftin, Michaela Watkins, Tracey Fairaway, Christopher Nicholas Smith, Phillip Brock, Ivy Strohmaier, Tavi Gevinson, Nick Williams, Natasha Sky Lipson.
Opbrengst
$ 25.288.872
Release
11.10.2013
Release NL
16.01.2014
Release DVD
20.05.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Nicole Holofcener | Cast: Julia Louis-Dreyfus (Eva), James Gandolfini (Albert), Catherine Keener (Marianne), Toni Collette (Sarah) e.a. | Speelduur: 93 minuten | Jaar: 2013

James Gandolfini was geen grote filmster. Dat wilde hij ook nooit worden. Hij had geen interesse in beroemd worden en wilde in eerste instantie dan ook weigeren toen hij gevraagd werd voor de hoofdrol in de televisieserie The Sopranos. Die rol was hem echter op het lijf geschreven, waar hij ook zelf van overtuigd raakte. Nadat hij accepteerde werd hij alsnog beroemd. Maar ook daarna sloeg hij nog steeds hoofdrollen in grote commerciële projecten af en speelde bijrolletjes of grotere rollen in kleinere films. Toen hij in juni vorig jaar op eenenvijftigjarige leeftijd overleed liet hij daardoor eigenlijk maar een klein, niet enorm opvallend oeuvre na, ondanks de haast legendarische status die The Sopranos hem bracht.

Dat was niet omdat hij geen goed acteur was. Zijn vertolking van Tony Soprano alleen al bewees dat, een genuanceerde invulling van een moderne maffioso, zowel moordenaar als familieman. Macho en stoer maar ook bij de psychiater vanwege paniekaanvallen en depressies. Zowel de kwetsbaarheid en de kracht van zijn personage zaten niet zozeer in grote gebaren, emotionele uitbarstingen of speeches (hoewel hij eerste twee ook prachtig speelde), maar in de expressieve ademhaling en blik. Die ogen, die altijd iets treurigs hadden, ook als hij lachte. Die kwamen hem ook zeer goed van pas in de rol van gescheiden vader Albert in tragikomedie Enough Said, zijn zwanenzang en laatste grote (en goede) rol.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Enough Said Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Enough Said

acties