Parkland (2013)

On November 22, 1963, President John F. Kennedy was assassinated. This is the story of what happened next.

5,9 details

  • 93 Min
  • Drama
  • Mystery
  • Thriller
  • Verenigde Staten
93 Min Verenigde Staten

De moordaanslag op John F. Kennedy wordt vanuit het perspectief van verschillende mensen verteld. Denk daarbij aan de doktoren, cameramensen, de FBI en Secret Service en de Vicepresident.

Regie
Peter Landesman
Cast
Zac Efron, Paul Giamatti, Billy Bob Thornton, David Harbour, Marcia Gay Harden, James Badge Dale, Ron Livingston, Bitsie Tulloch, Jonathan Breck, Matt Barr, Jason Douglas, Austin Nichols, Eugene Lee, Mallory Moye, Larry Jack Dotson.
Budget
$ 10.000.000
Release
04.10.2013
Release NL
30.01.2014
Release DVD
24.06.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Peter Landesman | Cast: James Badge Dale (Robert Oswald), Zac Efron (Dr. Jim Carrico), Billy Bob Thornton (Forrest Sorrels), Jacki Weaver (Marguerite Oswald), Marcia Gay Harden (Doris Nelson), Paul Giamatti (Abraham Zapruder), e.a. | Speelduur: 93 minuten | Jaar: 2013

Op 22 november 1963 was president John F. Kennedy te gast in Dallas. Wanneer de presidentiële stoet, met de president in een cabrio, door de straten van Dallas rijdt, wordt Kennedy doodgeschoten. Iedereen is in shock. Parkland volgt de personen die het nauwst betrokken waren bij deze historische gebeurtenis. De film toont het handelen van onder andere de medische staf van het Parkland-ziekenhuis en de man die het gebeuren toevallig op camera wist vast te leggen.

Ondanks dat duidelijk zichtbaar is dat de personages aangeslagen zijn door de gebeurtenissen, blijft het geheel toch wat afstandelijk. Dit komt doordat er in korte tijd teveel personages voorbij komen om echt diep genoeg in te gaan op hun persoonlijke ontwikkeling en diepere gevoelens. Dit is niet alleen jammer omdat de film hierdoor weinig meeslepend is, maar ook omdat de sterke cast niet in hun volle talent wordt benut.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Parkland Nieuwsberichten

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Parkland

acties