Three Days of the Condor (1975)

His code name is Condor. In the next twenty-four hours everyone he trusts will try to kill him.

Reviews (1)

mpol

Avatar

Een film uit 1975 is toch wel echt meer dan een generatie geleden, 31 jaar. Moet zeggen dat hij zeker acceptabel is om nu nog te zien. Vond er een goed verhaal in zitten, en het plot ontrafelde zich langzaam maar zeker. Het onderwerp is nog steeds actueel, dat laat een film als Syriana wel zien. De hoofdrol is een "nobody" die in de loop van het verhaal een heldenrol opneemt, terwijl niemand te vertrouwen is. Dat deed me wat denken aan Philip K. Dick, wat ik dus wel kan waarderen.
Halverwege begon mijn aandacht te verslappen, zo rond het moment dat er een telefooncentrale een rol gaat spelen in het verhaal. Het tempo lagt er rond dat moment toch echt even uit. Had ook gehoopt dat er wat meer paranoia zou opspelen, maar dat gevoel bleef binnen de perken. Mischien omdat ik het acteerwerk niet helemaal overtuigend vond, vooral van Faye Dunaway imo.
Al met al een rustige en prettige filmavond gehad. Als je alleen films uit de jaren 90 en nieuwer kunt verdragen is dit geen film om te zien, maar als je de traagheid en de jaren 70 (jay, jazzy filmmuziekjes) wel kunt waarderen is dit wel een goede filmtip. Ik heb hier geen reden om hem af te raden.