Fading Gigolo (2013)

The oldest profession just got older.

Reviews (1)

Mr. Hulot

Avatar

Deze film heeft een leuk verhaal, ziet er sfeervol herfstachtig uit, en prikkelt de verbeelding. Het had een sprookjesachtige of grappig-mysterieuze film kunnen worden als sommige rollen iets verder uitgediept waren. Dat had prima gekund door de rol van Murray voor 75% te schrappen en te laten spelen door iemand die kan acteren, en de vrijgekomen tijd te besteden aan de rest van de cast, die allemaal net iets te weinig tijd krijgen om hun rollen tot leven te laten komen.
Maar dat is niet gebeurd, en nu zitten we opgescheept met Woody Allen die zoals altijd zichzelf speelt, heel vaak ‘eehhhhh’ zegt en slap ouwehoert op een pseudo-filosofische, grappig bedoelde, maar mateloos irritante manier. Dat is ontzettend jammer, want er zitten acteurs en actrices van formaat in de film die veel te weinig screentijd krijgen, waardoor alles (behalve het geschmier van Allen) een beetje schetsmatig aandoet.
De film wordt nog enigszins gered door bij momenten ontroerend spel van Turturro en Paradis, een goede en wèl grappige bijrol van Schneider als jaloerse burgerwacht, de fraai ingetogen soundtrack, en een prima script (als je de vermoedelijk zelfbedachte teksten van Allen niet meerekent). Na het zien van de film blijft vooral het gevoel van een enorme gemiste kans hangen: zonder Woody Allen had dit een prachtige film kunnen worden.