Workers

Workers (2013)

7,3 details

  • 120 Min
  • Mexico
  • Duitsland
120 Min
Mexico

Na een leven van werken in Tijuana, worden Rafael en Lidia het slachtoffer van onrechtvaardigheid tegen hun rechten en waardigheid. Rafael ontdekt dat, door een foutje in het papierwerk, hij zijn pensioen niet zal ontvangen. Lidia komt erachter dat haar werkgever zijn hele erfenis aan de hond geeft. De twee gaan elk op hun eigen manier de strijd aan. Rafael met een bedrijf, en Lidia met een hond.

Regie
Jose Luis Valle
Cast
Adolfo Madera, Jesus Padilla, Susana Salazar, Barbara Perrin Rivemar, Sergio Limon, Vera Talaia, Giancarlo Ruiz.
Release
11.02.2013
Release NL
24.10.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Jose Luis Valle | Cast: Jesus Padilla (Rafael), Susana Salazar (Lidia), Barbara Perrin Rivemar (Elisa), Sergio Limon (Severino), Vera Talaia (Patrona), Adolfo Madera (Emilio), e.a. | Speelduur: 120 minuten | Jaar: 2013

In Workers volgen we twee hardwerkende arbeiders uit het Mexicaanse Tijuana. De een is Rafael, een ongeletterde, illegale immigrant die al bijna dertig jaar als schoonmaker in een Philips-fabriek werkt. De ander is Lidia, die een baantje heeft als thuishulp voor een rijke Mexicaanse dame en haar tot op het luxueuze bot verwende hond Princess.

Rafael kijkt uit naar de dag dat hij er precies dertig jaar op heeft zitten en met pensioen mag. Hij koopt er zelfs speciaal nieuwe schoenen voor. Als hij zijn pensioen echter aankondigt bij zijn baas, vertelt deze hem dat Rafael door een administratieve fout geen recht heeft op pensioen. Zwaar gedesillusioneerd moet Rafael noodgedwongen nog jaren doorwerken. Lidia komt er na het overlijden van de oude dame achter dat zij ondanks vele jaren trouwe dienst geen cent erft... alles gaat naar de hond. Slechts als de hond een natuurlijke dood sterft, krijgen Lidia en haar collega's geld te zien. Rafael en Lidia weigeren echter om bij de pakken neer te zitten en gaan een stille strijd aan om de controle over hun eigen levens te veroveren.

videotrailers & clips