Elle s'en va

Elle s'en va (2013)

33 Min
Frankrijk

Een vrouw heeft te maken met een mislukte relatie en een restaurant dat op de rand van de afgrond staat. Daarom besluit ze samen met haar kleinzoon op een roadtrip te gaan.

Alt titel
On My Way
Regie
Emmanuelle Bercot
Cast
Claude Gensac, Catherine Deneuve, Mylène Demongeot, Hafsia Herzi, Nemo Schiffman, Gérard Garouste, Camille, Paul Hamy, Evelyne Leclercq, Valérie Lagrange, Valentin Guillaume, Pierre Toulgoat, Andréa Pocard, Marie Gombert, Davina Guillevic.
Release
16.05.2013
Release NL
31.10.2013
Release DVD
18.03.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Emmanuelle Bercot | Cast: Catherine Deneuve (Bettie), Nemo Schiffman (Charly), Gérard Garouste (Alain), e.a. | Speelduur: 116 minuten | Jaar: 2013

Binnen het roadmoviegenre ligt voorspelbaarheid al snel op de loer. We weten immers dat het veelal om een personage gaat dat met zichzelf in de knoop zit, maar onderweg zichzelf en anderen beter leert kennen om zo een nieuwe start te maken. Met varianten van Finding Nemo tot Up in the Air hebben filmmakers de afgelopen jaren hun best gedaan om toch nog originele invalshoeken te vinden, wat goed bleek te werken. Nieuwe mogelijkheden zijn er dus nog wel binnen het uitgekauwde format. Jammer genoeg is dat nauwelijks terug te zien in Elle s’en Va.

De film draait om zestiger Bettie, een vrouw die niet bepaald het leven leidt dat ze ooit voor ogen had. Ze verslijt haar dagen als eigenaar van een stoffig restaurant, heeft een zeurende moeder en een minnaar die vreemdgaat. Als ze even met de auto de deur uit is om sigaretten te halen, vraagt ze zich af waarom ze eigenlijk terug moet gaan. Bettie besluit om door te rijden.

videotrailers & clips