Gabrielle (2013)

6,7 details

  • 24 Min
  • Drama
  • Muziek
  • Romantiek
  • Canada

Gabrielle is een jonge vrouw met het Syndroom van Williams. Zij geniet zo van het leven dat je automatisch met haar mee geniet, en ze heeft een exceptionele gave voor de muziek. Sinds ze haar vriend Martin heeft ontmoet, in het recreatiecentrum waar ze koorleden zijn, zijn ze onafscheidelijk geweest. Maar, omdat ze 'anders' zijn, zijn hun geliefden bang voor hun relatie. Terwijl het koor zich voorbereidt op een belangrijk muziekfestival, probeert Gabrielle alles wat in haar macht ligt om haar onafhankelijkheid te bereiken.

Regie
Louise Archambault
Cast
Mélissa Désormeaux-Poulin, Vincent-Guillaume Otis, Gabrielle Marion-Rivard, Alexandre Landry, Robert Charlebois, Sébastien Ricard, Isabelle Vincent, Benoit Gouin, Véronique Beaudet, Marie Gignac.
Release
20.09.2013
Release NL
31.10.2013
Release DVD
04.03.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Louise Archambault | Cast: Gabrielle Marion-Rivard (Gabrielle), Alexandre Landry (Martin), Mélissa Désormeaux-Poulin (Sophie), Vincent-Guillaume Otis (Rémi), Robert Charlebois (zichzelf), e.a. | Speelduur: 104 minuten | Jaar: 2013

Voor haar tweede speelfilm ging de Canadese filmmaakster Louise Archambault diepgravend te werk en bovenal een emotioneel en persoonlijk avontuur aan. Ze wilde al lange tijd een verhaal vertellen over de kracht van kunst en dan met name die van muziek. Een zangkoor leek de uitgelezen omgeving om deze wens in vorm te geven. Archambault werd bovendien geraakt door een televisieprogramma over een pleeggezin met verstandelijk gehandicapte kinderen en zocht contact met de geportretteerde hulpverlener. Zo rolde de regisseuse het hulpverleningstraject in en kwam in aanraking met Les Muses, een vereniging die voor mensen met een intellectuele beperking zang- en acteerlessen verzorgt. Eén meisje sprong er in het bijzonder uit en Archambault besloot deze Gabrielle Marion-Rivard het stralende middelpunt te maken van het feelgooddrama dat uiteindelijk haar voornaam zou dragen.

Marion-Rivard lijdt aan het syndroom van Williams, een verstandelijke beperking die vaak gepaard gaat met sterke verbale en sociale vaardigheden. Bovendien zijn patiënten van de aandoening vaak erg muzikaal. Gabrielle kan dan ook haar complete ziel en zaligheid kwijt in het zangkoor waar ze deel van uitmaakt. Door leraar Rémi wordt de groep klaargestoomd voor een groot zangconcours. Hoogtepunt van de wedstrijd zal een optreden zijn met de in Québec bekende zanger Robert Charlenoi. Net als elke jonge vrouw worstelt de opgewekte Gabrielle met ingewikkelde gevoelens. Deze lijken beantwoord te worden door koorlid Martin. Hun omgeving en familie zien een relatie tussen de twee echter niet zitten, vooral niet als Gabrielle en Martin ook de fysieke kant van hun verliefdheid willen verkennen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Gabrielle

acties