Een wat Amerikaans ogende, maar alleszins vermakelijke familiefilm voor tijdens de kerstdagen.
play

6,9 details

  • 81 Min
  • Avontuur
  • Drama
  • Familiefilm
  • Nederland
  • Zweden
81 Min Nederland

Een week voor kerst ziet Max een hele grote eland door het dak van de schuur vallen. Deze eland, genaamd Moos, blijkt te kunnen praten! En dat niet alleen, hij werkt ook nog eens voor de Kerstman. Moos maakt altijd de testvluchten met de Kerstman, voordat de rendieren het echte werk doen met kerst. Helaas is Moos de controle over de slee verloren en is de Kerstman ver weg van hem neergestort. Dus nu moet hij vliegensvlug de Kerstman vinden, anders krijgt niemand een kerstcadeautje dit jaar. Zal het Max en Moos lukken de Kerstman te vinden en de slee op tijd weer in de lucht te krijgen?

Regie
Lourens Blok
Cast
Jeroen van Koningsbrugge, Derek de Lint, Jelka van Houten, Arjan Ederveen, Carla Hardy, Dennis Reinsma, Huug van Tienhoven, Dana Goldberg, Brian Herring, Claes Månsson, Mylena Barrios, Luc Theeboom, Erik Sundqvist, Mats van den Geer.
Budget
$ 3.000.000
Release
27.11.2013
Release NL
27.11.2013
Release DVD
25.11.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Lourens Blok | Cast: Dennis Reinsma (Max), Jeroen van Koningsbrugge (Moos), Jelka van Houten (Kirsten), Dana Goldberg (Kiki), Arjan Ederveen (Panneman), Derek de Lint (Kerstman), Carla Hardy (oma), e.a. | Speelduur: 85 minuten | Jaar: 2013

De goedheiligman is nog maar net het land binnen of de Nederlandse filmindustrie kijkt alweer een stapje vooruit. Niet zo heel gek, aangezien er jaarlijks meerdere Sinterklaasfilms voorbijkomen terwijl er nog genoeg ruimte is om die andere bebaarde kindervriend naar het nationale doek te brengen. In Midden in de Winternacht is het echter niet de Kerstman die centraal staat, maar zijn pratende eland Moos.

De tienjarige Max woont samen met zijn moeder en zusje in een niet nader gespecificeerd winters land, waar iedereen voor het gemak even Nederlands praat. Sinds zijn vader ervandoor is met een andere vrouw loopt Max een beetje met zijn ziel onder zijn arm. Totdat daar opeens de pratende eland Moos in zijn schuur neerstort. Moos maakt de testvluchten voor de rendieren die de slee trekken. De laatste liep helaas niet helemaal als gepland en nu moeten ze de Kerstman zo snel mogelijk terugvinden voor het feest begint.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Midden in De Winternacht

acties