The Book Thief (2013)

From the Studio that brought you The Life of Pi

Deze verfilming van de wereldwijde besteller barst van de schoonheidsfouten. Het resultaat is een aardig drama over de impact van de oorlog op een onwetend pleegmeisje.
play

6,4 details

  • 131 Min
  • Drama
  • Oorlog
  • Verenigde Staten
  • Duitsland
131 Min Verenigde Staten

'The Book Thief', dat is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Markus Zusak, volgt een jong meisje in Nazi-Duitsland. Om de ellende om zich heen te vergeten steelt ze boeken en deelt ze deze vervolgens met anderen. Ondertussen houden haar adoptie-ouders thuis een Joodse vluchteling verborgen.

Regie
Brian Percival
Cast
Geoffrey Rush, Emily Watson, Heike Makatsch, Roger Allam, Sophie Nélisse, Oliver Stokowski, Kirsten Block, Rainer Reiners, Nico Liersch, Ludger Bökelmann, Julian Lehmann, Robert Beyer, Gotthard Lange, Paul Schaefer, Nozomi Linus Kaisar.
Opbrengst
$ 76.586.316
Release
08.11.2013
Release NL
27.03.2014
Release DVD
29.07.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Brian Percival | Cast: Sophie Nélisse (Liesel Meminger), Geoffrey Rush (Hans Hubermann), Emily Watson (Rosa Hubermann), Nico Liersch (Rudy Steiner), Ben Schnetzer (Max Vandenburg), e.a. | Speelduur: 131 minuten | Jaar: 2013

Meer dan acht miljoen keer ging The Book Thief van de Australische auteur Markus Zusak over de toonbank. En wellicht werd de wereldwijde bestseller ook nog wel eens gejat. Zusak baseerde zijn alom geprezen oorlogsdrama op de vele verhalen die zijn moeder hem vertelde over de gruwelen van de Tweede Wereldoorlog. Zelf heeft Zusak, die geboren is halverwege de jaren zeventig, de oorlog niet meegemaakt. Maar de verhalen van zijn Duitse moeder en wellicht ook die van zijn Oostenrijkse vader hadden zo'n enorme impact dat Zusak erover kon schrijver alsof hij het zelf mee had gemaakt. Zelfs al lopen hele volksstammen, onder wie veel critici, weg met The Book Thief, wat blijft ervan over als de vertaalslag naar het witte doek wordt gemaakt?

Downtown Abbey-regisseur Brian Percival maakt het zijn publiek in het eerste halfuur van zijn jeugddrama niet bepaald gemakkelijk. De aftrap van The Book Thief verloopt allesbehalve vlekkeloos. Zijn narratief is vergeven van de voice-overs, waarvan die van de dood de boventoon voert. Magere Hein, al is het hier in een abstracte vorm, vertelt ons dat hij iets heel bijzonders ziet in het zwijgzame jonge meisje Liesel. Met haar broertje heeft hij minder genade. In de treinreis met hun moeder op weg naar Liesels toekomstige pleegouders roept de dood Liesels broertje tot zich. Het jongetje wordt naast de rails begraven. Eenmaal als enig kind aangekomen in haar nieuwe woonplaats kost het Liesel bijzonder veel moeite om te wennen bij haar pleeggezin. Moeder Rosa is een stuk chagrijn om wie continu een donderwolk hangt. Vader Hans heeft het beter met zijn nieuwe pleegdochter voor en leert het analfabete meisje lezen en schrijven.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

The Book Thief Nieuwsberichten

Laatste reacties

MovieMazzter

"...Uitstekende meeslepende film die mij erg positief verrast heeft, met een uitstekende rol van de jeug......"

RottenBananas

"...'The Book Thief', dat is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Markus Zusak, volgt een jong me......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Book Thief

acties