We Are What We Are (2013)

Blood is the strongest bond.

Duistere familiegeheimen en gruwelijke tradities vormen het decor van deze sfeervolle horror.
play

6,1 details

  • 105 Min
  • Drama
  • Horror
  • Thriller
  • Verenigde Staten
105 Min Verenigde Staten

'We Are What We Are' volgt de Parkers, een op het eerste gezicht doodnormale familie. Ze zijn altijd behoorlijk op zichzelf geweest, en daar hebben ze hun redenen voor. Binnenshuis heerst Frank op rigoureuze wijze over zijn familie en hij doet er alles aan om hun voorvaderlijke gewoontes in stand te houden. Maar dan barst er een extreme regenstorm los en komt er iemand uit het gezin om het leven. Vanaf dat moment ligt het lot van de familie in handen van dochters Iris en Rose, terwijl de lokale autoriteiten ondertussen steeds meer te weten komen over het duistere geheim van de Parkers.

Regie
Jim Mickle
Cast
Wyatt Russell, Kelly McGillis, Julia Garner, Michael Parks, Ambyr Childers, Bill Sage, Larry Fessenden, Nick Damici, Kassie DePaiva, Laurent Rejto, Jack Gore, Traci Hovel, Nat DeWolf, Vonia Arslanian, Annemarie Lawless.
Opbrengst
$ 81.381
Release
27.09.2013
Release NL
19.06.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Jim Mickle | Cast: Julia Garner (Rose Parker), Ambyr Childers (Iris Parker), Bill Sage (Frank Parker), Kelly McGillis (Marge), e.a.| Speelduur: 105 minuten | Jaar: 2013

Jaren terug deden remakes van Japanse horrorfilms het uitstekend in de bioscoop, gevolgd door een groot aantal Scandinavische thrillers, die in een Hollywoodjasje werden gestoken. We Are What We Are is eveneens een hervertelling van een buitenlandse film, in dit geval Somos Lo Que Hay uit 2010. Filmmaker Mickle hield een groot deel van de inhoud intact, maar verplaatste de setting van de broeierige buitenwijken van Mexico City naar een troosteloos klein plaatsje op het platteland van Amerika.

We maken kennis met de Parkers, een vreemde familie die in een afgelegen huis aan de rand van het plaatsje woont. Moeder Emma gaat even boodschappen doen, maar krijgt een toeval en verdrinkt in een plas met regenwater. Vader Frank blijft achter met zijn twee tienerdochters Iris en Rose en jonge zoontje. Het is al snel duidelijk dat de familie extreem gelovig is en dat uitgerekend dat weekend een bijzondere religieuze gebeurtenis op het programma stond. Wat dat precies is, zou teveel verklappen, maar de dood van ma mag dit volgens vader Parker niet in de weg staan. Het is nu aan de oudste dochter om de taken van moeder over te nemen. Ondertussen raakt er een meisje vermist, iets wat wel vaker gebeurt in deze omgeving.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

We Are What We Are Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Tarkus

"...Meer een thriller-drama dan een horror film. Vond vooral de eerste helft wat saai, nadien werd het......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

We Are What We Are

acties